home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ez lett volna a titkos esélyes?
Tóth Tibor
2016.07.02.
LXXI.. évf. 26. szám

Negyeddöntő: Wales—Belgium 3:1 (1:1)

Lille, Stade Pierre-Mauroy, 45 936 néző. 

Vezette: Skomina (szlovén).

Gólszerző: A. Williams (31.), Robson-Kanu (55.), Vokes (86.), ill. Nainggolan (13.)

WALES: Hennessey – Chester, A. Williams, Davies – N. Taylor, J. Allen, Ledley (A. King, 78.), Ramsey (Collins, 90.), Gunter – Bale – Robson-Kanu (Vokes, 80.). 

BELGIUM: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku (Mertens, 75.) – Nainggolan, Witsel – Carrasco (Fellaini, a szünetben), De Bruyne, E. Hazard – R. Lukaku (Batshuayi, 83.). 

Hatalmas meglepetés történt a labdarúgó-Eb második negyeddöntőjében, miután a jóval esélytelenebbnek tartott walesi válogatott legyőzte a torna titkos favoritjának tartott Belgiumot.
 
A mérkőzés eleje nem sejtette, hogy a lille-i éjszakában nem mindennapi dolog fog történni. Két nagy belga helyzettel kezdődött a mérkőzés, az egyiknél egymás után három lövés is elakadt a walesi kapusban. A 13. percben góllá értek a belga támadások, miután Nainggolan hatalmas gólt ragasztott Hennessey kapujának bal felső sarkába. Ezt követően a belgák visszaálltak, Wales pedig rendezte sorait, és egy szögletet követően Williams a bal sarokba fejelt.
 
Az 55. percben már a walesiek vezettek: Ramsey középre adott labdáját követően Robson-Kanu hátrahúzós csellel egyszerre három belga védőt ültetett hintába, kapura fordult és Courtois mellett a hálóba talált. A belgák nagy nyomás alá helyezték a walesi védelmet, két esetben a szlovén játékvezető büntetőt ítélhetett volna a belgáknak, de mindkét eset felett szemet hunyt.
 
A görcsös belga akarásnak újabb kapott gól lett a vége, miután Gunther beadásából a pár perccel korábban csereként beállt Vokes csúsztatta a hálóba.
 
Az elődöntőben Wales ellenfele a lengyeleket büntetőkkel búcsúztató, Portugália lesz.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..