home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Ez kellemes fáradtság volt!
(tv.)
2007.01.24.
LXII. évf. 4. szám

A VMSZ kampányzáró rendezvénye igazi különlegességet is tartogatott. A házigazdák ebből az alkalomból meghívták a magyarországi Nox együttest a Vajdaságba, és ezzel sikerült egy felejthetetlen estét szerezni a népes közönségnek. Az együttes 2002-ben alakult meg, azóta öt lemezt adott ki, ezek sorre...

A VMSZ kampányzáró rendezvénye igazi különlegességet is tartogatott. A házigazdák ebből az alkalomból meghívták a magyarországi Nox együttest a Vajdaságba, és ezzel sikerült egy felejthetetlen estét szerezni a népes közönségnek.
Az együttes 2002-ben alakult meg, azóta öt lemezt adott ki, ezek sorrendben: Örökség, Bűvölet, Karácsony, Ragyogás és az Örömvölgy, amely már dupla platinalemez lett.
A szabadkai élő koncert olyan volt, mint egy profi táncszínház. Pontosan megszerkesztett, hatásosan megrendezett. Először a zenészek, majd a táncosok mentek fel a színpadra, s amikor a hangulat a tetőfokára hágott, az énekesek: Nagy Tamás és Péter Szabó Szilvia is színre léptek. Tapssal és ovációval fogadták őket.
A jól sikerült koncert végén néhány kérdésünkre is válaszolt Péter Szabó Szilvia, az éj királynője.
*Hogy érezted magad a színpadon, milyen volt a vajdasági közönség előtt fellépni?
- Fergeteges élmény volt. Ez tipikusan az a buli, amire azt szoktuk mondani, hogy a közönség szétszedte a házat. Nagyon jó érzés volt mindjárt az elején, az az ováció, ami fogadott, amikor kimentem a színpadra. Azt hiszem, ez minden előadónak az álma, és nagyon jól éreztem magam mindvégig.
*Ekkora siker után érzel-e fáradságot?
- Nagyon elfáradtam a végére. A színpaddal szemben volt egy hőmérő, ami folyamatosan jelezte a belső hőmérsékletet. Az előadás végén már majdnem 30 fokot mutatott, mivel mintegy 7000 ember követte végig az előadást, és folyamatosan bulizott. Mint mondtam, nagyon elfáradtam, de ez kellemes fáradtság.
*Milyen gyakran jársz Vajdaságba?
- A volt osztálytársaimnak a fele vajdasági, s úgy gondolom, hogy hamarosan újra el fogok látogatni a zenekarral, de akár magánemberként is. Most vagyunk itt először ilyen nagy koncerttel, de kisebb fellépéseket már vállaltunk.
*Hogyan kezdődött a karriered, és hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?
- A történet egy igazi tündérmese. Gimnazista voltam Szegeden, amikor elkezdtem énekelgetni, és megismertem valakit, majd rajta keresztül más személyeket, és mintegy láncreakcióként egymás után jöttek a bemutatások... így jutottam el a mostani menedzsmentünkhöz, hiszen a Nox az elejétől kezdve produceri koncepcióként indult. Ennek ellenére mindenki sajátjának érzi a csapatot, különben nem tudna így működni. Pillanatnyilag egy csaknem 60-70 fős nagy családdá nőtte ki magát ez a produkció. Nagyon jó érzés, hogy ennek a családnak oszlopos része lehetek, imádok ezekkel az emberekkel dolgozni, és nagyon szeretem azt, amit csinálok. Úgy érzem, az a hivatásom, hogy adjak az embereknek.
*Előadásotok különböző autentikus magyar népi elemeket is tartalmaz, számodra mit jelent magyarnak lenni?
- Nagyon jó érzés. Igazából akkor éreztem ezt át a legjobban, amikor hazajöttünk az Eurovízió versenyéről, Kijevből. Akkor 15 millió magyar szurkolt értünk, és ez mindenhol érződött, a határon túl és Magyarországon is sokan drukkoltak nekünk... A román csapatban volt egy magyar fiú, vele is nagyon sokat beszélgettünk, ő is ugyanígy látta a dolgot. Kiállni a színpadra az egész világ elé, és kivételesen nem a Nox együttest képviselni, hanem egy egész országot, Magyarországot, ez igazán büszkeséggel töltött el.
*Mostanság hogy telnek napjaid?
- A lemezkiadáson már túl vagyunk: október 16-án jelent meg az Örömvölgy című alkotásunk, ami hála a közönségünknek és a rajongóinknak, karácsonyra már dupla platinalemez lett. Koncertezünk, s amikor nincsenek koncertek, próbálok minél többet pihenni, gyűjteni az energiát a fellépésekre, hiszen mindig a legtöbbet szeretném nyújtani.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..