home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ez is megtörtént
M. A.
2006.02.22.
LXI. évf. 8. szám

Bármely esemény, legyen az szép vagy nem, jó vagy kellemetlen, mintha meg sem történt volna, ha a média nem tudósít róla. Ez az ismert megállapítás hangzott el a Magyarcsernyén tartott összejövetelen, melyen főleg a Bánságban megjelenő helyi lapok munkatársai vettek részt. Nagybecskereken betondarab...

Bármely esemény, legyen az szép vagy nem, jó vagy kellemetlen, mintha meg sem történt volna, ha a média nem tudósít róla. Ez az ismert megállapítás hangzott el a Magyarcsernyén tartott összejövetelen, melyen főleg a Bánságban megjelenő helyi lapok munkatársai vettek részt.
Nagybecskereken betondarabbal (vagy fél téglával, most már lényegtelen) célozták meg a Petőfi ME nagytermének ablakát, miközben a teremben vasárnap délutáni családi találkát tartottak a szülők, a nagyszülők és a gyermekek. A tettesek állítólag ,,csak” gyerekek voltak. Elég nagy baj. Ha ők csínytevésből, meggondolatlanul, verik be a város egyetlen magyar művelődési egyesülete székházának az ablakát, akkor nem kell-e félnünk a megfontolt, rosszindulatú felnőttől?
A Petőfi vezetősége reagált az esetre, levelet intézett a helyi önkormányzat nemzetiségi tanácsához, és kifejezte reményét, hogy rövid időn belül előkerítik az elkövetőket. Az egyesület több mint hat évtizedes tevékenysége alatt ez volt az első ilyen jellegű incidens. A vezetőség reméli, hogy az esetnek nincs nemzeti háttere, hiszen az egyesület munkája mindig toleráns viszonyulásban zajlott.
A bűnös gyerekeket pedig talán megróják. Reméljük, a szüleik is, mert az alapvető nevelést tőlük kapják. Azt is, hogy itt Nagybecskereken, a Bánságban, több nemzetiség él, a jövőben is együtt kell élnie, megbecsülve egymás kultúráját, másságát és jogát a másságra. A tolerancia megnyilvánulásának egyik jelképe, hogy a város bejáratánál immár többnyelvű tábla jelzi többnemzetiségű mivoltunkat.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..