Evolúció kontra teremtés

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Evolúció kontra teremtés

Nyári pluszoktatásNégy lelkész és öt csoportvezető fiatal felnőtt vezetésével jött létre június utolsó hetében az idei Konfirmandus Tábor a magyarországi Dunapatajon. A horvátországi Laskó és az anyaországi Mezőlak településen kívül a vajdasági Bácskossuthfalváról, illetve Torontálvásárhely...

Nyári pluszoktatás

Négy lelkész és öt csoportvezető fiatal felnőtt vezetésével jött létre június utolsó hetében az idei Konfirmandus Tábor a magyarországi Dunapatajon. A horvátországi Laskó és az anyaországi Mezőlak településen kívül a vajdasági Bácskossuthfalváról, illetve Torontálvásárhelyről érkeztek lelkészeik vezetésével frissen konfirmált ifjak. Visszaérkezésük után Gyenge Károly torontálvásárhelyi tiszteletes urat kerestük fel egy tartalmas fényképbeszámolóért.
- A találkozás elsődleges célja ezúttal is az idén konfirmált ifjaink összekovácsolása és a más gyülekezetekből érkező társaikkal való barátkozás volt. A reggeli és az esti áhítatok között bőven jutott idő csoportos foglalkozásra, kirándulásra, fürdésre a szomszédságban levő Szelidi-tó vizében. A tábori reggelik és vacsorák elkészítése, tálalása és a nemszeretem mosogatás íratlanul is a fiatalok feladata volt. Ebédelni a tóparti Tó vendéglőbe jártunk.
Mint megtudtuk, e tábort megálmodói igyekeznek hagyományossá tenni. Gazdag erkölcsi tartalommal, választ keresve megannyi serdülőkori bizonytalankodó kérdésre, e kényes témakörben igencsak jól felkészült vezetőkre építve.
- A táborbeli beszélgetések témája között az egyedfejlődés, vagyis az evolúció elmélete is szerepelt, valamint a teremtéstörténet párhuzamait, esetleges ellentéteit is taglaltuk. Szem előtt tartva persze, hogy a kettőt ne játsszuk ki egymás ellen, de rá is mutassunk, hogy sem igazolni, sem pedig cáfolni nem lehet az egyiket a másikkal.

Szobaszemle - A fényképmellékletet Gyenge Károly tiszteletes úr készítette

S mint minden táborbontáskor..., szóval a részvevők ezt az istenhozzádot sem úszhatták meg szárazon, vagyis egy-két könnycsepp nélkül.
- A tábor utolsó napján emléklapokat osztottunk ki, nyomtatott táblázattal a hátlapjukon. Névnek, címnek, egymás elérhetőségének a megkönnyítése érdekében. Hiszen, ha Isten is úgy akarja, és élünk, remélem, jövőre is találkozunk ugyanitt.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink