home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Évadzáró után néptánctábor
Tóth Lívia
2019.07.18.
LXXIV. évf. 28. szám
Évadzáró után néptánctábor

A fennállásának 50. évfordulójára készülő Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szakcsoportjai sikeres évadot tudhatnak maguk mögött. A különféle bemutatkozásokról, megmérettetésekről rendre elismerésekkel, díjakkal tértek haza.

Az idei, sorrendben 34. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn 135 műsorszámot adtak elő a mintegy 50 településről, egyesületből érkezett versenyzők. Az énekszólisták és -kettősök kategóriájában a Füzikék leánykórus és Keresztes Csenge szólista egyaránt ezüst minősítést érdemelt ki, a Gyöngyikék énekcsoport pedig bronz elismeréssel gazdagodott.


A legfiatalabbak, az egyesület Gyöngyikéi (Gyólay Karolina felvételei)

Az általános iskolások énekes népi gyermekjáték- és néptáncvetélkedőjén, a Kőketáncon több mint 70 vajdasági csoport lépett színpadra az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagytermében. A mintegy 2000 gyermek produkciójának a zsűri 2 kiemelt arany, 22 arany, 23 ezüst és 20 bronz minősítést ítélt oda. A csókai Móra Ferenc MME alsós gyermekekből álló Topogó tánccsoportja ezüst minősítést kapott.


A Topogó tánccsoport

Jaksa Dominika, a Kék Cinkék irodalmi csoport tagja a IV. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozón és a III. Messzeringó gyermekkorom világa elnevezésű zentai versenyen a 7—8. osztályosok kategóriájában az első helyezést szerezte meg. Törzsudvarnokon, a Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó Versenyen neki ítélték oda a szemle fődíját — részvételt az idei Szép Szó Táborban.


A Füzikék leánykórus

A Versünnep Fesztivál diákseregszemléjének vajdasági elődöntőjéről két csókai fellépő, Balunovity Anna és Jaksa Dominika jutott el a budapesti döntőbe, melyen Dominika egy verstáborban való részvételt nyert.

— A felsorolt csoportok mellett a községbeli programok állandó fellépője az egyesület Csalogány asszonykórusa Tóth Rozália vezetésével és a Százszorszép kézimunkacsoport, továbbá a nemzeti, történelmi és kulturális örökség szakosztály, valamint a gyűjtők szakosztálya is szorgalmasan dolgozott az elmúlt időszakban. Emellett arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy Jaksa Dominikát a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Kistehetség elismeréssel tüntette ki — hallottuk Kiss Tóth Erika elnöktől. Ezután azt is elmondta, hogy a hagyományos, XXI. Gyermek- és Ifjúsági Néptánctábort július 7-e és 13-a között tartják meg Kanizsamonostoron.  


Keresztes Csenge és Balunovity Anna

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..