home 2024. április 14., Tibor napja
Online előfizetés
European Folk Day
Dr. Csermák Zoltán
2023.09.05.
LXXVIII. évf. 35. szám
European Folk Day

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Folklór Napja az Európai Unió MusicAIRE támogatásával, az European Folk Network (EFN) tagszervezetinek koordinálásával valósul meg idén először szeptember 23-án, hagyományteremtő céllal. A Hagyományok Háza a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi Vándorok című produkció bemutatójával, valamint tánctanfolyammal és táncházzal regisztrált a jeles eseményre.

A Folklór Napja (European Folk Day) az EFN kezdeményezésére indul el azzal a céllal, hogy összekapcsolja az európai néphagyománnyal foglalkozó szervezeteket az előadó-művészet, a zene, tánc és a hagyományos mesemondás területén.

A kezdeményezéshez a néphagyományhoz aktívan kapcsolódó személyek csatlakozhatnak, online vagy személyesen. Egyéni, zenekari, egyesületi, közösségi vagy intézményi résztvevőket is várnak; a részvételhez nem szükséges az European Folk Network tagjának lenni. 

Csatlakozni lehet egyénileg, saját tartalmak megosztásával a közösségi médiában az #europeanfolkday hashtag használatával, de fesztiválként is, ha olyan előadók a fellépők, akik a néphagyományhoz kötődnek, és így a produkció részese lehet egy nemzetközi kommunikációnak. Az írott médiában dolgozók egy dal vagy előadó bemutatásával, de akár egy egész témanappal, több tartalommal is kapcsolódhatnak.

Az Európai Folklór Napja „általad, érted, értünk” van, ennek szellemében a részvétel nyitott, bárki, bárhol csatlakozhat az eseményhez.

A Hagyományok Háza a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi Vándorok című produkció bemutatójával, tánctanfolyammal és táncházzal regisztrált a Folklór Napjára, egyúttal munkatársai felajánlják segítségüket a csatlakozás technikai részleteihez és egyéb felvetődő kérdésekben.

Segítő információk: kabinet@hagyomanyokhaza.hu

Általános információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/programok/folklornapja

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..