home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Európai Parlamenti választások június 9-én
2024.04.04.
LXXIX.. évf. 14. szám
Európai Parlamenti választások június 9-én

Június 9-én Európa Parlamenti választásokat tartanak, melyen jogosultak részt venni a magyar állampolgársággal is rendelkező vajdasági magyarok. Ehhez a választópolgároknak szerepelniük kell a magyar választói névjegyzékben. Március folyamán a kettős állampolgársággal rendelkező vajdaságiakhoz már kezdtek érkezni az értesítőlevelek.

Azoknak, akik 2022-ben részt vettek a magyar országgyűlési választásokon, semmi teendőjük nincs, hiszen szerepelnek a névjegyzékben. Akik régóta nem vettek részt voksoláson, hamarosan lejárhat a regisztrációjuk. Őket arra kéri a Nemzeti Választási Iroda, hogy újítsák meg regisztrációjukat. Ezt kell elvégezniük azoknak a vajdasági magyaroknak is, akik eddig nem kérelmezték felvételüket a választói névjegyzékbe.


A nyomtatványok kitöltésében Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a CMH-irodák és a Vajdasági Magyar Szövetség irodái és helyi munkatársai segédkeznek a polgároknak. A formanyomtatványokat online és postai úton is vissza lehet juttatni az Nemzeti Választási Irodához.

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa saját hatáskörben április 15-e és május 14-e között 15 órától 16 óra 30 percig minden nap a munkaidő végén előzetes időpontfoglalás nélkül fogadja majd a választópolgárokat és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..