home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Európa térképe alternatív módon
(—)
2015.03.18.
LXX. évf. 11. szám
Európa térképe alternatív módon

Egy egészen különleges térkép került fel nemrég a világhálóra. Az atlasz alternatív módon mutatja be Európa országainak lakossági összetételét. Fő szempontja az ott élő kisebbségek száma. Ezáltal Európa egy teljesen más színezetet kap.

Ha nem a többségi nemzet, hanem a legnagyobb lélekszámú kisebbségek alapján jelölik az országokat, akkor például Románia, Szlovákia és Szerbia piros-fehér-zöldbe öltözik. A románok egyébként dél-európai országokban, a szerbek pedig a Balkánon, azaz a volt Jugoszlávia térségében értek el jelentős pozíciót. Ukrajnában az oroszok, Oroszországban pedig az ukránok a legnagyobb kisebbség. A térkép jól érzékelteti a legújabb török hódítást is, mely egészen más területeket érint, mint régen. A törökök Kelet-Európa helyett a nyugati térségeket hódították meg.

(photo - reddit.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..