home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Etnikai zavargások Amerika-szerte
(—)
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
Etnikai zavargások Amerika-szerte

Barack Obama elnök egész Amerika gondjának nevezte a Ferguson városában kialakult helyzetet. A településen elszabadultak az indulatok, és országossá terebélyesedő tiltakozások alakultak ki amiatt, hogy az illetékes esküdtszék úgy döntött, nem kell bíróság elé állítani azt a fehér rendőrt, aki augusztusban agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest.

New Yorkban több száz tüntető bénította meg egy időre a várost New Jersey állammal összekötő Lincoln alagút forgalmát. A fokozatosan ezer fő fölé duzzadt tömeg végigvonult a metropolis több forgalmas útján. Noha a tüntetést nem engedélyezték, tömegoszlatásra nem került sor. Az elmúlt napokban Washingtonból, Philadelphiából, Bostonból, Baltimore-ból, Portlandből, Chicagóból, Denverből, New Orleansből, Los Angelesből, San Franciscóból, Atlantából és Seattle-ből is jelentettek utcai megmozdulásokat. Több helyen állítottak elő tüntetőket a forgalom akadályozása miatt. „Ez az ügy nemcsak Ferguson gondja, hanem egész Amerikáé” — hangoztatta az elnök. Obama kijelentette, hogy a párbeszédbe, melyre ő is kész, be kell vonni a békés tüntetőket, a helyi vezetőket, a kisebbségek, a rendőrség és az egyházak képviselőit is. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..