home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Este nyolc óráig szavazhatunk
2023.12.17.
LXXVIII. évf. 50. szám
Este nyolc óráig szavazhatunk

Időben, reggel 7 órakor megnyílt minden szerbiai szavazóhely – emelte ki Vladimir Dimitrijević, a Köztársasági Választási Bizottság elnöke.

Rajko Marinković, a Tartományi Választási Bizottság elnökeis bejelentette, Vajdaság területén minden szavazóhelyiség reggel 7 óra óta nyitva tart. Vajdaságban 1 669 791 polgár élhet a szavazati jogával, ehhez 1 776 szavazóhely áll a rendelkezésükre.

Fotó: Pannon RTV, Tanjug

Aleksandar Vučić szerb államfő a reggeli órákban adta le szavazatát. Már nyolc órakor ott volt az újbelgrádi szavazóhelyen. Egyedül érkezett, és a többi szavazópolgárral egyetemben ő is kivárta a sort.

Ana Brnabić szerb kormányfő is élt szavazati jogával.Családjával együtt 9 óra után adta le voksát a belgrádi Savski Venac városrészben.

A köztársasági parlament 250 helyéért 18 lista 2817 jelöltje, míg a tartományi parlament 120 helyéért 13 lista 1282 jelöltje indul.

Minden választópolgár a lakhelye szerinti szavazóhelyen voksolhat 7 és 20 óra között. Az is szavazhat, aki nem kapta meg a szavazásról szóló értesítést. Ahhoz, hogy valaki szavazhasson, igazolnia kell magát, ezt pedig Szerbiában kiállított érvényes személyigazolvánnyal vagy útlevéllel teheti meg.

A szavazólap a köztársasági parlamenti választás esetében világos barackszínű, míg a tartományi választásra vonatkozó szavazólap szürke.

A külföldön élő állampolgárok 35 országban adhatják le voksukat. A megadott határidőig több mint 32 ezer állampolgár jelentkezett.

Forrás: Pannon RTV, Közelény

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..