home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Esőisten siratta Magyarkanizsát
BÖDŐ Sándor
2014.07.15.
LXIX. évf. 29. szám
Esőisten siratta Magyarkanizsát

II. Kanizsa Feszt — A programok egy részét elmosta az egész napos eső — A Tisza-parti városkában az önkormányzat és mások támogatásával négy napon át szólt a zene, ismert vagy kevésbé ismert együttesek és jó nevű lemezlovasok léptek színpadra a határ mindkét oldaláról.

A szegedi székhelyű Délvidék Kutatóközpont másodízben szervezte meg a Kanizsa Feszt elnevezésű magyarkanizsai zenei fesztivált. A Tisza-parti városkában az önkormányzat és mások támogatásával négy napon át szólt a zene, ismert vagy kevésbé ismert együttesek és jó nevű lemezlovasok léptek színpadra a határ mindkét oldaláról. Az érdeklődőket emellett számos tartalmas és szórakoztató kísérőprogram várta, a Tiszavirág kempingtáborban pedig — a belépőjegy ellenében — ingyenes táborhely, s ezzel áram- és vízszolgáltatás, meleg vizes tisztálkodási lehetőség és internet-hozzáférés.

A fesztivál úgy indult, ahogyan kellett. Egy-két futó zápor és kisebb zivatar ugyan átvonult a város felett, de csak a hivatalos megnyitót kényszerítette le a nagyszínpadról. A megjelenteket Nyilas Mihály köszöntötte, aki csütörtökig Magyarkanizsa polgármestereként segítette a rendezvény szervezőit. Csütörtökön a Slim Jim együttes koncertje után az Ossian lépett színre, útlevélgondok miatt ugyanis Nagy Feróék, azaz a Beatrice csak többórás késéssel érkezett meg Magyarkanizsára. A napot ismert magyarországi és helybeli lemezlovasok zárták.

Pénteken aztán leszakadt az ég — egész nap esett, leginkább zuhogott. Állt a víz a rendezvény helyszínén, a sátrak úsztak, az emberek megáztak. Elmaradtak a kísérőprogramok, és — a fiatalok legnagyobb bánatára — az Aurora és a Road koncertje is. A zord időjárási viszonyok miatt többen felszedték sátrukat, és hazamentek, miközben a szervezők reménykedve figyelték az időjárás-előrejelzést. Csupán a Nyári Egyetemnek nem okozott gondot a kellemetlen időjárás. A Szegedi Tudományegyetem által szervezett kerekasztal-beszélgetést és az előadásokat az étterem zárt nagyteraszán tartották meg. A civil szervezetek kapcsán szó esett az ifjúsági irodákról, az Erasmus-programról, az Eurodesk és a civil szféra kínálta lehetőségekről, valamint a Magyarkanizsa monográfiáját kidolgozó szegedi kutatócsoport tagjai azt is ismertették, hogy hol tartanak a munkával.

A fesztivál utolsó napján a II. Kanizsa Feszt látogatói és szervezői végre fellélegezhettek. Kisütött a nap, meg tudták tartani a fesztivál rendezvényeit, és sor kerülhetett néhány, az eső miatt korábban elmaradt gyermekfoglalkozásra is. A Természetjáró Egyesület városnézéssel egybekötött kincsvadászatot szervezett, amelybe a magyarkanizsai cserelátogatáson részt vevő kiskunfélegyházi diákok is bekapcsolódtak. A gyerekeknek bemutatkozott a szegedi Grimm-Busz-társulat, a fiatalokat a Prison és az In Vivo együttes szórakoztatta, az este pedig rádiópartival zárult.

Fesztiváli „adalékként” szombaton és vasárnap megtartották a hagyományos horgászfesztivált: az úszós és a Feeder-kupa versenyeivel, kuttyogatással és halászléfőzéssel tarkítva. Az utóbbin több mint százan próbáltak szerencsét.

Vasárnap délután — a hagyományokhoz híven — a nagyszínpadon megrendezték a Magyar Szó Strandszépe versenyének döntőjét, majd a férfitársadalom legnagyobb örömére a focirajongók óriáskivetítőn kísérhették figyelemmel a világbajnoki döntőt.                 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..