home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Eseménydús év a Kolibri mögött
Tóth Tibor
2024.02.06.
LXXIX. évf. 5. szám
Eseménydús év a Kolibri mögött

Eseménydús évet zárt a hajdújárási székhelyű Kolibri a Családokért Egyesület. Jótékonysági rendezvények, kirándulások és még számos tevékenység jellemezte a 2011-ben alakult egyesület elmúlt évét, melyről Engi Szanella elnök számolt be a minap megtartott évi közgyűlésen.

— A magyarországi Katolikus Karitász Orvosmissziója az év elején szűrővizsgálatot tartott, melynek keretében szívultrahang-, gyermek- és nőgyógyászati vizsgálatokat végeztek, valamint az egyesülethez tartozó gyerekek szükség szerint ingyen szemüveget kaptak. Anyák napja alkalmából a környékbeli fodrászok ingyen frizurát készítettek egyesületünk anyukáinak és nagymamáinak, apák napjára pedig az alkalomhoz illő fotópályázatot hirdettünk. A legtöbb lájkot begyűjtő fotók készítőinek nyereményeiről helyi éttermek gondoskodtak. Júniusban jótékonysági vásárt szerveztünk Páger Anita megsegítésére. Tagjaink és önkénteseink házi termékeinek árusításából összesen 72 190 dinár gyűlt össze. A gyűjtés során a királyhalmi és a hajdújárási plébánia is segítségünkre volt. Felvettük a kapcsolatot a magyarországi Johannita Segítő Szolgálattal, így gyarapodott azon gyógyászati segédeszközeink leltára, amelyekkel beteg vagy felépülőben lévő szeretteink mindennapjait segíthetjük. Két kerekesszéket és két rollátort kaptunk, melyet díjmentesen a felhasználók rendelkezésére bocsátunk. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége által 500 kg lisztet kaptunk, melyet tagjaink között osztottunk szét. Októberben Ősztündért állítottunk a helyi közösség udvarába, az alkotásban részt vevőknek a hajdújárási nyugdíjasok almás kalácsot és teát készítettek. A Kolibri Baba-Mama Klubja tavaszi és őszi börzét szervezett, ahol a többi között a babák mozgásfejlődéséről is hallhattak az érdeklődők — összegzett Engi Szanella.

A karácsonyi ünnepekre hangolódva az egyesület tagjai a gyerekekkel együtt mézeskalácsot sütöttek, december 6-án pedig megtartották a hagyományos Mikulás-várást, melyet babamászó- és kismotorverseny színesített. Ünnepel a család címmel rajzpályázatot hirdettek, melyre több mint száz mű — Magyarországról és Romániából is — érkezett. A gyerekek az iskolában bepillanthattak a szappankészítés rejtelmeibe, és ezeket a szappanokat haza is vihették. A Baptista Szeretetszolgálatnak és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumnak köszönhetően száz cipősdobozt oszthattak szét, Tóháti Lilla fényképész pedig kedvezményes karácsonyi fotózást ajánlott fel az egyesület tagjai számára. Megünnepelték a magyar népmese napját, a három—tíz éves gyerekek pedig ingyenes angolórákon sajátíthatták el a legnépszerűbb idegen nyelvet.

Az egyesület tagjai és mindazok, akik a felhívásra jelentkeztek, több kiránduláson jártak az elmúlt évben. Tata, Užice, Zlatibor, a Plitvicei-tavak, a Kis-Balaton Látogatóközpontnál lévő Fenékpuszta, Budapest és Pécs szerepelt az úti célok között, egy testvérpár pedig részt vett az Összetartozunk! elnevezésű I. Kárpát-medencei Nyári Táborban, a felvidéki Párkányban.

A tervekkel kapcsolatban elhangzott, a tavasszal különböző figurákat, ugrálós játékokat szeretnének a betonra festeni az iskolában, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak.

A közgyűlés után a gyerekeknek farsangi mulatságot tartottak, melynek keretében a legkreatívabb jelmezt is megválasztották, és az ilyenkor szokásos farsangi fánk sem maradt el.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..