home 2024. május 11., Ferenc napja
Online előfizetés
Esélyegyenlőség a helyi életben
2023.05.26.
LXXVIII. évf. 21. szám
Esélyegyenlőség a helyi életben

Magyarkanizsán a polgármesteri kabinetben ünnepélyesen aláírták a helyi szintű nemi egyenjogúsági európai alapokmányt (Európai charta a nők és férfiak közötti esélyegyenlőségről a helyi életben), amit a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület március 31-én fogadott el. Ezzel Magyarkanizsa község nyilvánosan vállalja, hogy követni fogja a nemek közötti egyenjogúság elveit, s területén végrehajtja az alapokmány rendelkezéseit.

Az aláírt csatlakozási nyilatkozat másolata megküldésre kerül az Európai Települések és Régiók Tanácsa (CEMR) címére, hogy Magyarkanizsa község neve is megjelenjen az aláírók névsorában. 

Az eseményen jelen volt a Városok és Községek Állandó Értekezletének képviseletében Nikola Tarbuk főtitkár és Nataša Okilj, a nemi egyenjogúsági és antidiszkriminációs témákkal foglakozó tanácsadó, illetve a magyarkanizsai önkormányzat illetékesei. 

Nikola Tarbuk elmondta, Szerbiában mintegy 90 város és község írta már alá ezt a dokumentumot, egész Európában pedig kétezer. 

Fejsztámer Róbert polgármester hangsúlyozta, ezzel az aláírással az önkormányzat újabb lépést kíván tenni az EU által meghatározott értékek irányába.

–Nagyon jó, hogy a dokumentumhoz tartozó akcióterv kidolgozásában technikai segítséget kaptunk az illetékes szakemberektől, ez pedig egy újabb lehetőség számunkra, hogy a jövő évi költségvetésbe olyan tételek is bekerüljenek, amelyek talán országos szinten is egyedülállóak lesznek – mutatott rá Magyarkanizsa polgármestere, és hozzátette, a programba a községi intézmények mellett sok civil szervezetet is bekapcsoltak.

Magyarkanizsa önkormányzatának hírszolgálata

Fényképezte: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..