home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Erzsébetlaki diákok Vonyarcvashegyen
Borbély Tivadar
2015.08.10.
LXX. évf. 31. szám
Erzsébetlaki diákok Vonyarcvashegyen

Az erzsébetlaki Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület szervezésében a helybeli általános iskola tizennégy magyar tagozatos tanulója és felnőtt kísérője kilencedik alkalommal látogatott el a vonyarcvashegyi olvasótáborba.

A magyarországi olvasótábor egyhetes, tartalmakban gazdag programját Illés Major Julianna, a vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatónője szervezte, kivitelezői pedig Kósa Szakony Ágnes, Kósa Tamás és Illés Tamás helyi pedagógusok voltak.     

A tábor fő témája Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című regénye volt, melyből a tanulók részleteket olvastak, a cselekmény néhány mozzanatát megtekinthették a mozivásznon, és tartottak irodalomórát is versennyel, dramatizálással, versírással és sok-sok mókás foglalkozással. Ezenkívül kézműves-foglalkozások — linómetszet-készítés és agyagozás —, badacsonyi vonatos kirándulás, a helyi általános iskolának és sószobájának megtekintése, valamint mindennapi fürdőzés színesítette a programot. A táborlakók és a helyi tanulók között életre szóló barátságok, szerelmek is köttettek.

Pozsár-Halász Éva, az erzsébetlaki általános iskola tanítónője elmondta, a tanulók élvezték ezt az izgalmas, szókincsbővítő foglalkozást. Az effajta cseretáborozások kiválóak a nemzeti öntudat és hovatartozás erősítésére, s az élményből sokáig lehet táplálkozni.

A közép-bánáti diákok útját a Bethlen Gábor Alapítvány, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság, Nagybecskerek önkormányzata és az erzsébetlaki helyi közösség támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..