home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Erős várunk a kultúránk
(ZS. Á.)
2015.01.28.
LXX. évf. 4. szám
Erős várunk a kultúránk

A különféle évfordulók, jeles napok alkalmat adnak rá, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi, szellemi értékeinket. Törökbecsén a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában legutóbb a magyar kultúra napjára emlékeztek.



Az érkező vendégeket a Bokréta kézimunkacsoport magyar nyelvterületről való gyönyörű motívumokkal hímzett munkái kápráztatták el. A szorgos kezű asszonyok az egybegyűlteket süteménnyel fogadták.

A műsor kezdetén Koszorús Zsuzsanna, az egyesület irodalmi szakkörének vezetője köszöntötte a jelenlévőket.

Az ünnepségen elhangzott a Szózat, Sápi Rozália pedig a Boldogasszony anyánk című régi magyar himnuszt mondta el. Zséli Ágnes Gárdonyi Géza remekművével, Göre Gábor bíró úr könyvéből idézte fel a féltve őrzött nyelvjárást.

A Hajdina tánccsoport, Becsei Szilveszter hegedűjének hangja, s a legkisebbek, Bálint Ervin, Keller Karola, Horvát Dea és Farkas Zita éreztették a közönséggel, hogy hagyományainkat tovább ápolják.




Báló József felvételei

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..