home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Erős cserepadok
2014.06.16.
LXIX. évf. 25. szám

Argentína–Bosznia-Hercegovina 2:1 (1:0), Svájc–Ecuador 2:1 (0:1), Franciaország–Honduras 3:0 (1:0)

F csoport, 1. forduló

Argentína–Bosznia-Hercegovina 2:1 (1:0)

Góllövők: Kolašinac a 3. (öngól), Messi a 65., illetve Ibišević a 84. percben.

Rio de Janeiro, Maracana (Estádio Jornalista Mário Filho), vezette: Joel Aguilar (salvadori)

Argentína: Romero – Zabaleta, Garay, Campagnaro (Gago), F. Fernández, Rojo – M. Rodríguez (Higuaín), Mascherano, Di María – Agüero (Biglia), Messi.

Bosznia-Hercegovina: Begović – Mujdža (Ibišević), Bićakčić, Spahić, Lulić – Kolašinac, Bešić – Pjanić, Misimović (Međunjanin), Hajrović (Višća) – Džeko.

A találkozó elején máris hidegzuhany érte a bosnyákokat és szurkolóikat, hiszen egy baloldali beadás után a megcsúsztatott labdába Sead Kolašinac olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda Begović mellett a hálóban kötött ki. A gólt követően a bosnyákok helyenként átvették a játék irányítását, néhány lehetőséget is kidolgoztak, de az eredmény elmaradt. Lionel Messit a második félidő közepéig jól tartották a bosnyák védők, egészen pontosan Muhamed Bešić, a Ferencváros játékosa, de a 65. percben egy kényszerítőt követően a Barcelona játékosa megszerezte csapata második gólját, s ezzel eldöntötte a mérkőzést. Ekkor Safet Sušić, a sárkányok szövetségi kapitánya Džeko mellé behozta Ibiševićet, a Stuttgart játékosa pedig hat perccel a lefújás előtt szépített az eredményen. Bosznia nem vallott szégyent a bemutatkozó mérkőzésén, s Nigéria, valamint Irán ellen reális esélyük van a győzelemre. Érdekességnek számít, hogy a világbajnokság tizenegyedik mérkőzése után még mindig nem született egyetlen döntetlen sem.


E csoport, 1. forduló

Svájc–Ecuador 2:1 (0:1)

Góllövők: Mehmedi a 47, Seferović a 93., illetve E. Valencia a 22. percben.

Brazíliaváros, Estádio Nacional de Brasília, 68351 néző, vezette: Ravsan Irmatov (üzbég)

Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, R. Rodríguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Stocker (Mehmedi) – Drmic (Seferovic).
Ecuador: Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (Rojas) – E. Valencia, Caicedo (Arroyo).

Ottmar Hitzfield, svájci szövetségi kapitány cseréi három pontot értek. Az ecuadoriak fejesből jutottak vezetéshez az első félidőben, a szünet után azonban a csereként beállt Mehmedi, szintén fejesből, egyenlített. Úgy tűnt, hogy mindkét csapat elégedett az egy ponttal, amikor felpörögtek az események, a nem túl izgalmas találkozón. A 93. percben Arroyo került gólhelyzetbe, de Behrami parádés szereléssel mentett, majd villámgyors helvét ellentámadás után Rodriguez a középen érkező, csereként beállt Seferovićhoz továbbított, aki közelről belőtte csapata győztes gólját.


E csoport, 1. forduló

Franciaország–Honduras 3:0 (1:0)

Góllövők: Benzema a 45., a 72., Valladares (öngól) a 48. percben.

Porto Alegre, Beira-Rio (Estádio José Pinheiro Borba), vezette: Sandro Meira Ricci(brazil)

Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba (Sissoko), Cabaye (Mavuba), Matuidi – Valbuena (Giroud), Benzema, Griezmann.

Honduras: Valladares – Beckeles, Bernárdez (O. Chávez), Figueroa, Izaguirre – Najar (Claros), Garrido, W. Palacios, Espinoza – Bengtson (Ó. B. García), Costly

A mérkőzés előtt meghibásodott a hangosítás a stadionban, így nem tudták lejátszani a két válogatott nemzeti himnuszát. Kemény, durvaságoktól sem mentes találkozón az esélyesebb franciák csak annyit adtak ki magukból, ami a három pont megszerzéséhez szükséges volt. Dolgukat megkönnyítette Palacios, aki a 43. percben megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott.

Vessen egy pillantást a TÁBLÁZATRA!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..