Eredményes volt a X. Európai Kutatók Éjszakája

Eredményes volt a X. Európai Kutatók Éjszakája

Szabadka volt a házigazdája a sorrendben tizedik Európai Kutatók Éjszakájának, melyen hozzávetőleg 200 kiállító vett részt szeptember 27-én este a Galleria Hotel átriumában. Az esemény tudománynépszerűsítő jellegű, valamint hogy ráirányítsa a figyelmet a kutatói életpályára. A fő szervező a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola volt. Zlatko Čovićtól, a rendezvény programkoordinátorától kaptunk összefoglalót:

— „A tizedik éjszaka a tudás révén hatalmat ad” jelszóval megtartott rendezvényen néhányezer látogató élvezte azokat a kísérleteket és műhelymunkákat, melyeket hat általános iskola, négy középiskola, valamint két főiskola tanárai és diákjai vezettek le. Csatlakozott hozzánk a szabadkai IT Klaszter is, mely 18-tól 21 óráig megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt.

— A kísérletek az informatika, a robotika, a telekommunikáció, a fizika, a biológia és a vegytan területét, több tudományágazat és készség összefonását érintették. A látogatók nagy örömüket lelték az interaktív műhelymunkákban, ahol a kváncsiságukra támaszkodva kisebb projektumokat készíthettek, fejtörőket, feladványokat oldhattak meg, amiért szimbolikus jutalmat kaphattak.

— Büszkék lehetünk a városunkra és polgártársainkra, akik nagy érdelődést tanúsítottak mindvégig a tudomány és a kutatás iránt. A kutatók arcán a mosoly tartósnak bizonyult. Jövőre ismét találkozunk, addig is folytassák kutatási tevékenységüket! — szólt a biztatás Zlatko Čović részéről.


Még több kép, a szerző felvételei!▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink