home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Eredményes év, nagy tervek ...
Kónya-Kovács Otília
2011.02.23.
LXVI. évf. 8. szám
Eredményes év, nagy tervek 
...

Eredményes év, nagy tervek
Beszámoló évi közgyűlést tartott a muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad, amely egyben tisztújító értekezlet is volt, hiszen két év után új elnökséget és ellenőrzőbizottságot választott a tagság. A Sziveri Színpad vezetőségének, illetve ellenőrzőbizottságának a...

Eredményes év, nagy tervek

Beszámoló évi közgyűlést tartott a muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad, amely egyben tisztújító értekezlet is volt, hiszen két év után új elnökséget és ellenőrzőbizottságot választott a tagság. A Sziveri Színpad vezetőségének, illetve ellenőrzőbizottságának a tagjai lesznek Czirok Mária, Kovács Jolánka, Kónya-Kovács Otília, Vidrács Krisztina, Lábadi Csilla, Kósa Zoltán, N. Czirok Ferenc, Czirok Attila, Sándor Zoltán és Sziveri Gábor. Az elnököt, a titkárt és a pénztárost egy legközelebbi elnökségi ülésen választják majd meg.
Az összejövetelen Kovács Jolánka elnöki beszámolójából kiderült: a múlt évben igen aktív tevékenységet folytatott a Színpad, havonta egy--három rendezvénye volt. 2010 februárjában első ízben szerveztek Valentin-napi irodalmi estet, márciusban jelentették meg Tóth Béla Ha a tenger önmagát megissza című gyermekverskötetét, könyveiket és a Sikoly folyóiratot Csókán is bemutatták, majd ugyancsak ebben a hónapban megtartották a Sziveri-napot, melynek keretében egy képzőművészeti pályázat díjkiosztó ünnepségére, valamint Kontra Ferenc önálló irodalmi estjére is sor került. Áprilisban Topolyán és Temerinben, májusban Kishegyesen tájoltak, ugyanakkor Muzslyán is bemutatták a legújabb kiadványaikat, valamint meghirdették a 14. vajdasági szintű verspályázatot. Júniusban Zentán és Újvidéken tartottak irodalmi estet, Muzslyán pedig a Magyar Írószövetség tagjai -- Győrffy Ákos, Dobás Kata, Király Farkas és Vincze Ferenc -- mutatkoztak be. Szeptemberben Kisoroszra vitték el a könyveiket és a Sikoly folyóiratot. Októberben msgr. Bogdán József pap költő önálló irodalmi estjét tartották meg Muzslyán, novemberben Móra Regina díjazott verseskötetének előkészületein szorgoskodtak, decemberben pedig átadták a verspályázat jutalmát. Ugyancsak a múlt év utolsó hónapjában irodalmi estet hirdettek Muzslya fennállásának 120. évfordulója alkalmából Voltak, lesznek álmaik címmel.
Az idei év januárjában már lezajlott a Sikoly-bemutató Muzslyán, februárban A teremtett világ igézetében című interjúkötetet mutatták be, mely kiadvány a dr. Német László megyés püspökkel készült beszélgetést tartalmazza. Február végén tervezik meghirdetni a 15. vajdasági színtű verspályázatot, márciusban kerül sor a hagyományos Sziveri Emléknapra, majd áprilisban költészet napi összeállítással Csókára készülnek. Még ugyanabban a hónapban a KMV-n Sikoly-díjat ítélnek oda vers-, novella- és értekező próza kategóriában, majd a nagybecskereki Petőfi MME meghívásának tesznek eleget. Májusban Villányi László, győri költő és Danyi Zoltán zentai--budapesti író-költő lesz a Sziveri Színpad vendége, júniusban tájolást irányoztak elő, júliusban, illetve augusztusban a zsűri végzi a munkáját a verspályázat kapcsán, majd szeptemberben többek között Sikoly-bemutató lesz Muzslyán. Októberre vajdasági szintű Sziveri-szavalóversenyt iktattak be középiskolások részére, novemberben a 15. verspályázat ünnepélyes díjátadása, decemberben pedig egy adventi irodalmi est várható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..