Enyészet havának pirosbötűs ünnepnapján
2016.11.11.
LXXI. évf. 45. szám
Enyészet havának pirosbötűs ünnepnapján

Útravaló: „Ha belül hordozod a napot, nem számít, hogy kint esik!”

Teljes belső elcsendesedés nélkül pedig megbékélés sem létezhet. Sem önmagunkkal, sem pedig az élő s élettelen Természettel, melynek lényegében mi magunk is szerves alkotórészecskéi vagyunk. Olyannyira elválaszthatatlanul, hogy tegyünk benne akár jottányi jót, avagy csúfot, önmagunk ellen is tesszük azt!

Kicsiny nagyfiammal — hosszú-hosszú idő után végre!, ezúttal a lakhelyéhez legközelebb eső természeti mikroegységet ízlelgettük. Enyészet havának pirosbötűs emléknapján. Egy vízzel teli, hajdani homokmeregetőt a hajdanán Józsefvárosnak is nevezett vasútállomással átellenben, egy dél-bánsági városka parányi szegletében. Ott, ahol nemcsak a récéknek szokásuk feredőzni e fekete tóban, de néha a hattyúk is megpihennek nádban és emberi hulladékban is gazdag vizének felszínén. Játszadoztunk a fénnyel, majd továbbléptünk. Hogy merre is? Arról inkább meséljenek a fotóink.

Írta: Martinek Imre 
Fényképezte: Martinek Imre és Martinek Viktor

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Barangoló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..