home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Energiahatékonysági pályázat, csatornázás, útjavítás Zentán
Pannon RTV
2022.10.05.
LXXVII. évf. 40. szám
Energiahatékonysági pályázat, csatornázás, útjavítás Zentán

Nagy volt az érdeklődés Zentán az energiahatékonysági pályázat iránt, melynek nyerteseivel a hét elején írták alá a szerződéseket. A zentai önkormányzat második alkalommal vett részt társfinanszírozóként a gazdasági minisztérium pályázatán.

A kiírásra 124 lakos jelentkezett, 94-en feleltek meg a feltételnek, 46 pályázót támogattak. A tervezett beruházások összértéke több mint 11 millió dinárt tesz ki, ebből 5 millió dinárt finanszíroz Zenta Község és a köztártársaság, a többi a pályázók önrészét képezi.

A legnagyobb érdeklődés ezúttal is a külső nyílászárók, illetve a gázkazánok cseréjére iránt nyilvánult meg, de a fűtésrendszerek átépítésére, illetve hőpumpák felszerelésére is pályázhattak az érdeklődők.

Czegledi Rudolf, a község polgármestere kiemelte, az önkormányzat számára lényeges, hogy ezzel a pályázattal segítsenek a községben élőknek, valamint reményét fejezte ki, hogy jövőre az energiahatékonysági pályázatok harmadik ciklusát is kiírhatják.

Zajlanak a szennyvízcsatorna kiépítésének munkálatai a zentai Cseh Károly utcában, melyek előreláthatólag heteken belül befejeződnek. A jelenlegi beruházás összértéke 3,2 millió dinár.

Várhatóan hamarosan elkezdődik a kátyúzás is a községben, többek között a Tornyosi úton. Az elmúlt időszakban a községhez tartozó falvakban Tornyoson, Bogarason és Felsőhegyen végeztek javítási munkálatokat az utakon.

Hosszú ideje foglalkoztatja a lakosságot a Bácskát Bánáttal összekötő tiszai híd megrongálódott állapota. A tavaszi állagfelmérés után a közúti forgalomra 20km/órás sebességkorlátozást vezettek be a hídon, illetve 20t/tengelyes korlátozást a vasúti teherforgalomra. Az illetékes minisztériumban készül a híd szanálási munkálatainak a tervezete.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..