home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Energiahatékonysági pályázat
Kovács Laura
2023.08.30.
LXXVIII. évf. 35. szám
Energiahatékonysági pályázat

Magyarkanizsán hamarosan az idén is kiírják az energiahatékonysági pályázatot. A lakosok nyílászárók cseréjére, az épületek kültéri szigetelésére, tetőtér-szigetelésre, továbbá kazáncserére, illetve új beépítésére vagy hőpumpa-beépítésre, központi fűtés cseréjére vagy kiépítésére, valamint szoláris napkollektorok vagy napelemek telepítésére pályázhatnak.

Magyarkanizsa Önkormányzata az idén is kapott támogatást a szerbiai Bányászati és Energetikai Minisztériumtól a lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonysági programjának kivitelezésére, melynek összértéke — az önkormányzati önrésszel együtt — 10 millió dinár. A kivitelező cégek számára kiírt felhívás már megjelent, a polgárokat érintő pályázat megjelenésének várható időpontja pedig szeptember eleje.

Az idei évre előirányzott energiahatékonysági projektum, mely elsősorban a lakásokat és a családi házakat érinti, a múlt héten kezdődött — jelentette be az önkormányzat sajtótájékoztatóján Csőke Rudolf programkoordinátor, aki ezután részletesen ismertette a pályázattal kapcsolatos információkat.

— Magyarkanizsa Önkormányzata ezúton értesíti a tisztelt lakosságot, hogy már kiírtuk a pályázatot azon cégek, közvetlen felhasználók, illetve potenciális kivitelezők részére, akik majd a következő lépésben már kivitelezőként fognak szerepelni, amikor a lakosság fog pályázni. A cégek részére a pályázat a továbbiakig nyitva van, ki lesz írva, időközben is újabb pályázatátadásra lesz lehetőség, ebből kifolyólag bővülhet majd a kivitelezők listája. A lakosság szempontjából az a legfontosabb, hogy mikor fog megjelenni az őket érintő pályázat. A minisztériumtól kapott legújabb információk szerint a következő két héten belül erre sor fog kerülni. Tehát ezúttal is kérjük a lakosságot, hogy kísérje figyelemmel a közösségi oldalakat, illetve a médiában az ezzel kapcsolatos fejleményeket. Nagy vonalakban ugyanazok lesznek a kritériumok a pályázásra, mint tavaly, illetve a támogatási része is nagyságrendileg ugyanaz lesz, és ugyanazokra az energiahatékonysági intézkedésekre lehet majd pályázni — mondta Csőke Rudolf. Hozzátette, hogy mivel igen hasonlók a kritériumok a pályázatra, mint a tavalyi évben, ezért az érdeklődők már el is kezdhetik összegyűjteni a szükséges dokumentumokat.

A pályázatról személyesen érdeklődhetnek a városháza 8-as számú irodájában 8 és 12 óra között, valamint az önkormányzat 024/4-875-166-os telefonszámán, a 247-es melléken.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..