home 2024. február 23., Alfréd napja
Online előfizetés
Energiahatékonysági pályázat
2022.07.15.
LXXVII. évf. 28. szám
Energiahatékonysági pályázat

Magyarkanizsa község polgármestere nyilvános pályázatot ír ki a családi házak és lakások energiahatékonyságának növelését célzó beruházások társfinanszírozására a 2022-es évre. Hőszigetelésre, a fűtési rendszer korszerűsítésére, a melegvíz előállítására szolgáló napkollektorok beépítésére lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni. A pályázat kiírása az energiahatékonyságot elősegítő igazgatóság vonatkozó pályázata alapján történik.

A külső ablakok, ajtók esetében a támogatás mértéke 50 százalékos, de maximum 140 ezer dinár.  

A földgáz kazánok és/vagy biomassza (fa, pellet, brikett, vagdalék) kazánok, fűtőtestek beszerzését és felszerelését vagy a meglévő fűtőtest cseréjét (kazán vagy kályha) szintén 50 százalékban támogatják, családi házaknál maximum 85.000/110.000 dinár értékben, lakások esetében pedig 40.000/50.000 dinár értékben.   

A családi házak és lakások meglévő csőhálózatának, a radiátorok fűtőtestjeinek és kísérő eszközeinek a lecserélésére vagy új beépítésére a támogatás ugyancsak 50 százalék, a maximálisan igényelhető összeg pedig 120.000 dinár.  

A hőpumpák és a fűtési rendszer kiegészítőinek beszerzése és beépítése esetén is 50 százalékos támogatásra lehet pályázni, a felső korlát itt 250.000 dinár.  

Napkollektorok beszerzését és beszerelését a használati melegvíz fűtésére, valamint a családi házak fűtési rendszeréhez kapcsolódó berendezések megvásárlását is támogatják 50 százalékban, de maximum 140.000 dinár értékben.  

Az egyes pontokra vonatkozó kiegészítő feltételek a pályázati kiírásban olvashatóak, akárcsak a pályázatra való jelentkezés feltételei, illetve az átadás határideje és helye, de megtalálhatóak a szükséges űrlapok is. A pályázat szövege megtalálható Magyarkanizsa község hivatalos honlapján: www.kanjiza.rs 

(Magyarkanizsa Önkormányzatának Sajtószolgálata)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..