home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Energetikai támogatás a zentaiaknak
(Tha)
2021.07.02.
LXXVI. évf. 26. szám
Energetikai támogatás a zentaiaknak

Zenta község is sikeresen vett részt a szerb energetikai minisztérium által kiírt energiahatékonysági pályázaton, amelyre 87 község jelentkezett, és 68 került ki nyertesként.

Czegledi Rudolf polgármester az újságíróknak elmondta, Zentán pályázati feltételként a költségvetésből 2,5 millió dinár saját eszközt irányoztak elő erre a célra, és ehhez biztosít még ugyanennyit a minisztérium. A képviselő-testület egy hónappal ezelőtt rendkívüli napirendi pontban döntött az összeg célirányos elkülönítéséről. Két milliót szánnak a nyílászárók cseréjére, kétmilliót a falak szigetelésére és egymilliót a fűtésrendszerek korszerűsítésére. Az önkormányzat július 10-éig írja ki a pályázatot a kivitelezők kiválasztásához, és ezután következik a polgárok pályázati jelentkezése. A háztartásonként megnyerhető összeg 70 és 120 ezer dinár között mozog majd.

Czegledi Rudolf Sztantity Szebasztiánt, Zenta község gazdasággal megbízott tanácstagját nevezete ki a pályázat koordinálásért és ellenőrzéséért felelős személynek. A lakosságra vonatkozó további pályázati részletekről rövidesen újra tájékoztatnak majd az illetékesek.

Mint ismeretes, Zorana Mihajlović kormányalelnök, energetikai miniszter még áprilisban jelentette be, hogy 50 százalékos támogatást biztosítanak a lakások és családi házak energiahatékonyságának növelésére. A lakosságra vonatkozó nyilvános felhívások meghirdetését a helyi önkormányzatokban szervezik meg, a nyílászárók cseréjének, a szigetelésnek és a fűtésrendszerek felújításának költségeit pedig az állami bizottságok mérik majd fel, együttműködve a helyi önkormányzatok bizottságaival. Amint korábban elhangzott, Szerbiában mintegy 3 millió olyan háztartás van, amely pályázhat.

Az Észak-Bánáti körzetből, illetve a Tisza mentéről Nagykikinda, Zenta és Törökbecse részesül a minisztérium támogatásában.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..