home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Emy — új együttes, új magyar zeneszámok
Kónya-Kovács Otíla
2021.12.21.
LXXVI. évf. 50. szám
Emy — új együttes, új magyar zeneszámok

Néhány napja a közösségi médiában egy új videóklip jelent meg, melyet az udvarnoki Gúth Emília, valamint Madarász Gábriel és édesapja, Madarász Gyula készített.

Igényes munka, nem a pénzkeresésről szól, inkább a művészet felé hajlik. Ezt megerősítette Madarász Gábriel is, aki elmondta, új zeneszámokat szeretnének alkotni.

— Apukámmal már évek óta új számokat próbálunk kitalálni, felvenni. Főleg itthon dolgozunk a zenén, és azt továbbküldjük egy magyarországi stúdióba, ahol véglegesítik a produkciónkat. Az elmúlt néhány évben főleg szerb zenével foglalkoztunk, a Ledene oči együttessel próbáltunk számokat és albumokat kiadni, de most eldöntöttük, magyar nyelven is szeretnénk ugyanezt elérni. Szerencsére rátaláltunk Emíliára, aki nagyon jó énekesnő, és elvállalta, hogy velünk együtt dolgozzon. Most jelent meg az első zeneszám, a Szakadék videóklipje, de valójában jövőre egy albumot tervezünk kiadni. A baráti körünkben és az ismerősök között jó visszajelzésekre lelt, azt tervezzük, hogy főleg a közösségi oldalakon népszerűsítjük. Egyelőre a YouTube-csatornánkra rakjuk fel ezeket a zeneszámokat, valamint Emíliának készítettünk egy Fb-oldalt is, ahol majd minden új információt meg lehet találni. Az együttesünknek a neve Emy, vagyis beleszőttük Emília becenevét.


Gúth Emília egészen kicsi kora óta énekel. Elmondása szerint eleinte népdalokkal lépett fel, majd később már inkább a pop-rock dallamok kezdték vonzani.
— Mindez az óvodában kezdődött, valami ünnepség volt, és arra az alkalomra mindenki kapott verset, éneket, ott figyeltek fel először rám. Elég sok év telt el, amíg megéreztem, melyik stílus áll nekem a legjobban. Énekeltem szerbül is, magyarul is, angolul is, de a végén rájöttem, az a legmegfelelőbb, ha az anyanyelvemen énekelek. Vajdaságban, Szerbiában, sőt Romániában és Magyarországon is volt már fellépésem. Temerinben ötször vagy hatszor vettem részt a Tinifesztiválon, kétszer nyertem harmadik helyet, kétszer másodikat. Úgy érzem, mintha most egy újabb kapu, lehetőség nyílna meg előttem, ami azt eredményezi, hogy jó irányba haladva tovább fejlődhetek. Szerencsére mindenben egyetértünk, és ha véletlenül nekem valami nem tetszik, akkor ők adnak ötletet, vagy én találok ki valamit, és így alakul ki egy-egy remek dal.

* Udvarnokról érkeztél, robbantál be az énekesek közé…

— Ott kezdtem az általános iskolát, a negyedik osztályig tanulhattam a szülőfalumban, mert csak addig volt magyar tagozat, az ötödik osztálytól átkerültem Tordára, ott fejeztem be a nyolcadikat, majd a nagybecskereki Nikola Tesla-szakközépiskolában számítógép-technikusi képzést kaptam. Jelenleg Újvidéken dolgozom. A zenével egyelőre hobbiszinten foglalkozom, de szeretném, ha egyszer ez lenne a munkám. Az ismerőseim közül sokan nem értik a magyar szövegű dalokat, de azért tetszik nekik. Valamelyik nap kaptam egy érdekes üzenetet a TV2-től — felkértek, hogy a Sztárban sztár című műsorban szerepeljek, vagyis szeretnék, ha bejutnék a versenybe. Január vége felé lesz a meghallgatás, remélem, jól szereplek majd.

* Mikor van időd arra, hogy a zenével, énekléssel foglalkozz?

— Én jóformán egész nap énekelek, még talán fürdés közben is dúdolok, a zene az életemmé vált. Minden percet ki tudok használni, még munka közben is, mert ha nem is énekelek, de a fejemben mindig ott van valamilyen szöveg, dallam. Az új dalok elkészítését hosszadalmas munkafolyamat előzte meg, mivel többször kellett vágni, felvenni. Ha egy hangot elvétek, nem jól ejtek ki, akkor tízszer, de megeshet, hogy hússzor is fel kell venni, mert nagyon igényes anyagot készítünk.

Ezekről a fiatal tehetségekről bizonyára még sokat hallunk majd, addig is élvezzük a már meglévő zeneszámaikat.

 

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..