home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Emléktábla civil összefogással
2022.03.21.
LXXVII. évf. 11. szám
Emléktábla civil összefogással

Március 20-án Bezdánban az 1848/49-es év történéseire való emlékezés keretében emléktáblát avattak a helyi Szent Simon és Júdás Tádé apostol templom udvarában. 

A minden bezdáni áldozat emlékére, a Bezdáni Hidak által, civil összefogással emeltetett tábla a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával készült el. Ünnepélyes keretek között leplezte le Seres Tamara, a Bezdáni Hidak civil szervezet elnöke és tagja, Nikola Čutura. A helyi magyar közösség számára jelentős emléktáblát ft. Zélity Mihály szentelte fel.

Az emléktáblánál elhelyezte koszorúját a Bezdáni Hidak, a helyi közösség, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Bezdáninfó képviselete. 

Forrás: Nyugat-Bácska Portál

Fényképezte: Nikola Čutura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..