home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Emléknap és meseillusztrációk
Kónya-Kovács Otília
2013.04.10.
LXVIII. évf. 15. szám
Emléknap és meseillusztrációk

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad az idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Névadójuk nemrégiben megtartott emléknapján megkoszorúzták a költő emléklapját a szülői háznál, majd Czirok Attila felolvasta Csorba Béla Sziveri munkásságát méltató írását, valamint Molnár Lábadi Csilla mondott el egy verset.

Az emléknap a Magyar Házban kiállítás-megnyitóval és díjátadással folytatódott — a Sziveri Színpad a Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubjával együtt ugyanis pályázatot írt ki Nagybecskerek község iskolásai számára. A feladat az volt, hogy illusztrációt készítsenek a Forum Könyvkiadó gondozásában megjelent Hihetetlen mesék című gyűjtemény meséihez. A felhívásra 95 szebbnél szebb alkotás érkezett.
A bírálóbizottság értékelése alapján az elsősök és a másodikosok csoportjának legjobb alkotását az erzsébetlaki Tóth Xénia készítette, második díjjal a muzslyai Molnár Annabellát, harmadikkal pedig László Laurát jutalmazták. A harmadik és negyedik osztályosok kategóriájában első díjban a muzslyai Varga Brigitta részesült, második a muzslyai Varga Tímea, harmadik pedig az erzsébetlaki Bancsov Zoltán lett. Az ötödik és hatodik osztályosok mezőnyében a legszebb meseillusztrációt a muzslyai Kónya Leon készítette, második lett a helybeli Szalma Eleonóra, a harmadik díjat pedig Varga Szintia ugyancsak muzslyai diák érdemelte ki. A díjazott kis alkotók a Forum és a Magyar Szó könyvcsomagjaiban részesültek.
A díjátadás előtt Csík Mónika és Kovács Jolánka olvasott fel néhányat a Hihetetlen mesék című könyvből.
A folytatásban N. Czirok Ferenc szólt Sziveri Jánosról, Molnár Lábadi Csilla szavalattal lépett fel, utána pedig Sándor Zoltán, a Sikoly folyóirat főszerkesztője ismertette a legújabb számukat. Az est moderátora Czirok Attila volt.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..