home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Emlékkereszt Csúrogon
2006.11.01.
LXI. évf. 44. szám
Emlékkereszt Csúrogon

Az emlékezőkHozzátartozók emlékeztek az 1944-es magyar mártírokraVasárnap délelőtt szentmisével kezdődött az ártatlanul kivégzett csúrogi magyarokra való halottak napi megemlékezés Óbecsén. Délután pedig Csúrogon a sintérgödörnél emeltek fel emlékkeresztet, és koszorúzták meg a háromezer ár...

Az emlékezők

Hozzátartozók emlékeztek az 1944-es magyar mártírokra
Vasárnap délelőtt szentmisével kezdődött az ártatlanul kivégzett csúrogi magyarokra való halottak napi megemlékezés Óbecsén. Délután pedig Csúrogon a sintérgödörnél emeltek fel emlékkeresztet, és koszorúzták meg a háromezer ártatlanul kivégzett vesztőhelyét a hozzátartozók. A megemlékezésen jelen volt BECSEY Zsolt, az Európai Parlament képviselője, EGERESI Sándor, a Tartományi Képviselőház alelnöke, az óbecsei VMDK küldöttsége, BOGDÁN József törökkanizsai és PÓSA László óbecsei plébános és számos hozzátartozó. ,,A társadalom szégyene, hogy több mint hatvan év után sem tudnak kegyeletteljesen, a múlttal megbékélve emlékezni, mert erre még mindig nem értek meg a feltételek' -- mondta a hozzátartozók nevében TELEKI Júlia.
(-)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..