home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Emlékbizottság alakult Versecen
Martinek Imre
2018.03.22.
LXXIII. évf. 11. szám
Emlékbizottság alakult Versecen

Folyó év március huszadikán tartotta meg alakuló ülését Versecen a Herczeg Ferenc Emlékbizottság.


A szerző felvételei

Az emlékbizottság fő feladata Herczeg Ferenc (1863. szeptember 22. – 1954. február 24.) verseci születésű írófejedelem életét és munkásságát egyaránt méltató megemlékezések megszervezése lesz. Mint megtudtuk, a már élő, és főleg irodalmi töltetű helyi rendezvénysorozat folytonosságának további biztosítása mellett a továbbiakban – különböző interaktív tartalmakon keresztül, végre a fiatalabb korosztályok is kapnak konkrét megszólítást. Ez utóbbiak számára irodalmi, képzőművészeti és egyéb formákban megnyilvánuló tematikai pályázatok esedékesek, melyek hivatalos kiírása és nyilvános közzététele leghamarabb ez év májusában várható. Az idei emléknapokra várhatóan szeptember harmadik hétvégéjén kerül majd sor.

A Herczeg Ferenc Emlébizottságot msgr. Bogdán József fehértemplomi plébános, ft. Erős Mihály verseci esperes, Virág Bene Klára, a verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület jelenlegi, illetve Lantos Lajos, az egyesület tiszteletbeli elnöke, valamint Krizbai Hajnalka nyugalmazott tanítónő alkotja.

Az Emlékbizottság következő tanácskozása április 27-én esedékes.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..