home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Embercsempészbandát lepleztek le Szerbiában
MTI
2022.07.27.
LXXVII. évf. 30. szám
Embercsempészbandát lepleztek le Szerbiában

Migránsokat csempésző újabb csoportot leplezett le a szerb belügyminisztérium, és kedden a magyar határhoz közeli Horgoson 120 illegális bevándorlót is elfogtak.

A belügyminisztériumi tájékoztatás szerint a migránsoknál fegyvereket, útleveleket és más dokumentumokat találtak.


Fotó: Pannon RTV/ Dobó Engi Florinda

Aleksandar Vulin belügyminiszter a helyszínen közölte: mindenkinek, aki belép Szerbia területére, meg kell adni a megfelelő tiszteletet, de "egyetlen felfegyverzett csempészbanda sem fog Szerbián keresztülhaladni anélkül, hogy felfednék, felszámolnák és megbüntetnék". Hozzátette: Szerbia nem engedi meg, hogy bárki is veszélyeztesse vagy megváltoztassa az itt élő emberek életmódját.

Ez már a második, migránsok elleni akció júliusban, a hónap elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Ezt követően a rendőrség 85 embert vett őrizetbe.

A szerb-magyar határ közelében egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később ismét elérik a magyar határt.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..