Elveszett családi kedvencek után kutat egy cseh ügynökség

Elveszett családi kedvencek után kutat egy cseh ügynökség

Elveszett családi kedvencek után kutat a Psí detektiv (Kutyadetektív) elnevezésű cseh ügynökség.

„Munkánk iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Néhány hónapos tevékenységünk alatt már több tucatnyi családi kedvencnek sikerült a nyomára bukkannunk” — nyilatkozta Anetka Sobotková, a Psí detektívügynökség vezetője a Novinky.cz prágai hírportálnak. Az ötlet Amerikából származik. Ott számos ilyen ügynökség működik. „Csehországban, és talán Európában is, valószínűleg mi vagyunk az egyetlenek” — tette hozzá.

Minél gyorsabban jelzi nekünk valaki, hogy elveszett vagy elkóborolt a kedvence, annál nagyobb az esély, hogy megtaláljuk — fejtette ki Michaela Chudobová, a másik „kutyadetektív”.

A kelet-csehországi székhelyű ügynökség egy interneten is hozzáférhető adatbankot működtet, amelyre felkerül az elveszett állat fényképe és más fontos adata. Minden egyes állat adatlapja röplap formában kinyomtatható és azonnal lehet terjeszteni a környéken. A „detektívek” azonnal értesítik az érintett település polgármesteri hivatalát, elintézik az eltűnt állat keresésének hirdetését és tömeges sms-híreket küldenek az ott élő lakosoknak. A szolgáltatás napi ára 5000 korona, azaz 57 ezer 500 forint.

A leggyakoribb eseteket kitevő kutyákon és macskákon kívül kerestek már lovakat, teknősöket, papagájokat sőt egy kengurut is. „A egzotikus állatok keresése könnyebb, mert azokra a lakosok gyorsan felfigyelnek, és értesítenek bennünket vagy a hivatalokat” — mondta el Anetka Sobotková. Szerinte azonban probléma az apró énekesmadarak keresése, amely általában sikertelen, mert azok gyorsan a nagyobb ragadozók prédájává válnak.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Iránytű rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Elveszett családi kedvencek után kutat egy cseh ügynökség
Iránytű
  • T. L.
  • 2017.03.13.
  • LXXII. évfolyam 10. szám
Elveszett családi kedvencek után kutat egy cseh ügynökség
Iránytű
  • T. L.
  • 2017.02.18.
  • LXXII. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink