Elutasította a bíróság a VaMaDisz keresetét

Elutasította a bíróság a VaMaDisz keresetét

Megszületett az újratárgyalás ítélete

A bíró szerint nem bizonyított, hogy diszkrimináció történt, amikor a diákok nem anyanyelvükön felvételiztek a jogi karon — közölte Sóti Attila, a szervezet elnöke. A VaMaDisz ezáltal ismét elveszítette első fokon a pert, az ítélet és az indoklás pedig ugyanaz.

Hétfőn tarthat elnökségi ülést a diákszervezet, akkor döntenek arról, hogyan tovább, fellebbeznek-e ismét, vagy sem. A folytatásról szakmai partnereikkel is konzultálnak. Érdemleges folytatásról akkor lehetne szó, ha másik bíró tárgyalhatná az ügyet — fogalmazott a Hét Nap számára Sóti Attila. 

Mint már beszámoltunk róla, az újvidéki Fellebbviteli Bíróság elfogadta a Vajdasági Magyar Diákszövetségnek a Felső Bíróság elsőfokú ítélete ellen benyújtott fellebbezését. A Fellebbviteli Bíróság szerint az első fokon eljáró bíró több esetben is szabálysértést követett el, a többi közt akkor, amikor nem hallgatta ki a tanúkat, vagy amikor nem terjesztette ki az ügyet a későbbi évekre, azaz csak a 2015. évi felvételivel foglalkozott, a tavalyival és az ideivel nem. Így október 13-án újratárgyalták az ügyet, de a bíró a VaMaDisz várakozásaival ellentétben most sem hallgatta ki a tanúkat.

A VaMaDisz azért perelte be a jogi kart, mert az nem tartja be a többnyelvű felvételi vizsga megszervezésének kötelezettségét előíró tartományi rent.

Címkék: VaMaDiSz-per
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Elutasította a bíróság a VaMaDisz keresetét
Oktatás
Elutasította a bíróság a VaMaDisz keresetét
Oktatás
  • 2017.10.24.
  • LXXII. évfolyam 42. szám
Facebook

Támogatóink