home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Eltelt négy év
2012.06.13.
LXVII. évf. 24. szám

Hétéves lettem, és végre én is iskolába mehettem. Szeptember elsején anyukám kísért először suliba.Körülöttem minden hatalmasnak tűnt. Az udvaron nagy volt a nyüzsgés, rengeteg ismeretlen kisdiák gyülekezett. Egy néni neveket kezdett felolvasni. Elhangzott, hogy Pósa Enikő, én anyukámra néztem, és b...

Hétéves lettem, és végre én is iskolába mehettem. Szeptember elsején anyukám kísért először suliba.
Körülöttem minden hatalmasnak tűnt. Az udvaron nagy volt a nyüzsgés, rengeteg ismeretlen kisdiák gyülekezett. Egy néni neveket kezdett felolvasni. Elhangzott, hogy Pósa Enikő, én anyukámra néztem, és beálltam a sorba. Molnár Gábor Klára tanító néni osztályába kerültem. Osztályomban voltak ismerős és ismeretlen arcok. Megtanultunk írni, olvasni, és megismertük egymást. A második osztály nehezebb volt, és mindent bele kellett adnunk, hogy jó eredményt érjünk el. A harmadik tanév első napján nagy meglepetés ért bennünket. A régi tanítónk elment, és egy új tanító jött a helyébe. Körbe ültünk, bemutatkoztunk, és mindenki elmondta, hogy mit csinált a nyári szünetben. Csak a második napon kezdtünk el tanulni. A tanító nénink Galusz Gabriella lett. Ő nagyon kedves és jó tanító. Matek- és magyarórán mindig játszottunk is. A negyedik év egyszerre volt a legjobb és a legrosszabb is. Jó azért volt, mert a világ legjobb tanítónője a miénk, rossz pedig azért, mert ilyen hamar el kell válnunk egymástól. Remélem még látjuk egymást, és a tanév végén tartunk búcsúbulit.
Szerintem nagyon szerencsések lesznek azok a kisdiákok, akik hozzá kerülnek szeptemberben.
PÓSA Enikő
*
Emlékszem, amikor négy évvel ezelőtt először indultam iskolába. Izgultam, és nem akartam bemenni az épületbe.
Ezen a napon ismerkedtünk egymással. Csak két kislányt ismertem, a többieket nem. Elsőben sokat játszottunk és rajzoltunk. Megtanultunk írni, olvasni és számolni. A második már nehezebb volt. Megtanultuk a szorzótáblát és az írott betűket. A harmadik osztály elején új tanító nénit kaptunk. Első nap bemutatkoztunk egymásnak, és elmeséltük, hogy mi minden történt velünk a szünidőben. Nagyon kedves tanító nénit kaptunk. Örültünk, hogy játékosan tanulhatunk, de azért ez az év sem volt könnyű. Negyedik osztályban sokkal többet kellett tanulni, a cirill betűket is megismertük. Eleinte furcsa volt, de már megszoktam. Nemrég elmentünk a Kátai-tanyára, és nagyon jól éreztük magunkat.
Nemsokára itt az év vége. Úgy érzem, hogy sokat tanultunk a négy év alatt, és érdeklődve várom az ötödik osztályt.
PETŐ Rihárd
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..