home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Elszalasztott szlovén lehetőség
Tóth Tibor
2024.07.02.
LXXIX. évf. 26. szám
Elszalasztott szlovén lehetőség

Mindkét esélyesebb csapat továbbjutott ugyan, de a franciák és a portugálok játéka is messze elmaradt a várt színvonaltól.

Düsseldorf: Franciaország–Belgium 1:0 (0:0)

Nagy taktikai csatát hozott a két csapat mérkőzése. Az első félidőben a franciák játszottak mezőnyfölényben, de sem jelentősebb helyzetet, sem lehetőséget nem alakítottak ki a belgák kapuja előtt, akik ugyanazt a kockázatmentes játékot mutatták, mint az ukránok elleni csoportkörös mérkőzésen. A második negyvenöt percben a franciák valamennyivel többet tettek a győzelemért, és a 85. percben a csereként beállt Kolo Mouani lövésébe Vertonghen lépett bele, és a labda a tehetetlen Casteels mellett került a hálóba. Az utolsó öt percben felébredtek a belgák, de gólt nem szereztek, így búcsúztak a tornától. A mutatott játék a franciáktól is kevés, a góllövéssel gondjuk akad Didier Deschamps csapatának, hiszen az Eb-n eddig szerzett három gól közül kettő öngól volt, egy pedig büntetőből született. Attól a válogatottól, amelyben olyan csatárok versengenek a csapatba kerülésért, mint Mbappé, Démbele, Kolo Mouani és Thuram, ez bizony édeskevés.

 

Frankfurt: Portugália–Szlovénia 0:0, tizenegyesekkel 3:0

Óriási lehetőséget szalasztott el Szlovénia, hiszen 120 percet szervezetten védekezve kiharcolta a büntetőpárbajt a többet támadó, de egy kapufától eltekintve jelentősebb helyzetig nem jutó Portugália ellen. Mindkét csapat már a büntetők előtt eldönthette volna a győztes kilétét. A 103. percben tizenegyeshez jutottak a portugálok, de Ronaldo lövését védte Oblak, majd a hosszabbítás végén, a 118. percben a szlovének előtt pattogott a meccslabda, miután Pepe hibája után Šeško egyedül törhetett kapura, de Diogo Costa bravúrral, lábbal védett. A büntetőket jobban lőtték a portugálok, míg a szlovének mindhárom tizenegyesét kivédte a portugál kapus. Portugália a negyeddöntőben Franciaországgal találkozik.

Szalai Attila rajza

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..