home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Elszalasztott három pont
Tóth Tibor
2023.02.26.
LXXVIII. évf. 8. szám
Elszalasztott három pont

Labdarúgás, Szuperliga, 23. forduló

Topolya: TSC–Spartacus 2:2 (2:0)

TSC Aréna, 1800 néző, vezette: Simović (Szikics)

Gólszerzők: Stojković a 12. Jovanović a 22., illetve Bijelović az 50. és a 75. percben (utóbbit 11-esből).

TSC: V. Ilić, Antonić, Ćalušić, Stojić, Stojković (Cvetković), Petrović, L. Ilić, Đakovac, Milosavljević (Radin), Ratkov, Jovanović. Vezetőedző: Žarko Lazetić.

Spartacus: Dubljanić,Vitorović (Bureković), Bogićević, Marinković, Addo, Simura, Tumbasević (Rošević (Bugarin)), Stanić (Dunđerski), Osei (Srećković), Bijelović, Hrstić. Vezetőedző: Ljubiša Dunđerski.

Az észak-bácskai rangadón szinte már megnyert mérkőzésen veszített két pontot a TSC, míg a Spartacusnak óriási szerencséje volt, hiszen a játék képe alapján a Kék Galambok nem érdemeltek egy pontot sem ezen a találkozón. Az első veszélyesebb lehetőség a 10. percben adódott a szabadkai kapu előtt, amikor Ilić 25 méterről lőtt laposan, de Dubljanić bravúrral védett. Egy perc elteltével a Spartacus is távolról veszélyeztetett, ám Stanić lövése mellészállt. A 12. percben szépségdíjas akciót vezetett a TSC: Jovanović a bal oldalon üresen lévő Ilićhez passzolt, ő egyből a hosszúsaroknál lévő Stojkovićhoz emelt, aki kapásból a hosszúsarokba lőtt. Az eső zuhogott, a második topolyai gól pedig a levegőben lógott, csak az volt a kérdés, mikor kapitulál újra a szabadkaiak védelme. A 19. percben Jovanović beadásáról Ratkov még centiméterekkel lemaradt, két perccel később azonban már újra Dubljanić hálójában táncolt a labda. Jovanović a saját térfeléről ívelte előre a labdát a bal oldalon gyakran zavart keltő Milosavljevićnek, majd begyújtotta a rakétákat és a beadásra hajszálpontosan érkezve megszerezte a topolyai csapat második gólját.

A szünet után majdnem megszületett a harmadik hazai gól, amikor Stojić fejese centikkel kerülte el a bal kapufát. Az 50. percben teljesen váratlanul szépített a Spartacus: Vitorović végzett el szögletet a jobb oldalról, a labdába Marinković csúsztatott bele, a jobb kapufánál üresen hagyott Bijelović pedig fejjel megszerezte a szépítőtalálatot. Hat perccel később látványos támadást vezettek a hazaiak, Jovanović mesterien tálalt Stojković elé, aki pár méterrel fölé lőtt. Újabb három perc elteltével Ratkov száguldott el a pálya bal oldalán, majd lőtt Dubljanić hálójába, ám lesről indult, így a játékvezető nem adta meg a találatot. A 71. percben Petrović lőtt középre, a labdára Ilić érkezett kiváló ütemben, ám közelről nem találta el a kaput. Négy perc múlva Stanić lepattanó lövése egy topolyai védőn megpattanva Hrstić elé került, aki a tizenhatoson belül Ćalušityal ütközött. Az esetet Simović játékvezető szabálytalannak minősítette és büntetőt ítélt a Kék Galamboknak, amit Bijelović magabiztosan értékesített, kiegyenlítve az állást. A 79. percben újra megszerezhette volna a vezetést a TSC, de Ratkov fejese a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 84. percben két szabadkai játékos feküdt a földön időhúzást színlelve, amit szóvá tett Goran Antonić, a TSC csapatkapitánya. A játékvezető nem így látta a történteket és a Spartacus egykori játékosának előbb sárga, majd piros lapott osztott ki. Emberhátrányban is a hazaiak előtt adódott lehetőség, ám Ratkov pár méterre a kaputól nem találta el a labdát.

A szuperligás táblázatot a 63 pontos Crvena zvezda vezeti, a TSC 46 ponttal a 3., a Spartacus 19 ponttal a 14. helyen áll. A következő fordulóban a topolyaiak a kragujeváci Radničkihez látogat, a Spartacus pedig a Novi Pazart látja vendégül.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..