home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Elsősegély-nyújtási verseny a Vöröskereszt adai szervezetében
KRIZSÁN Mónika
2006.05.31.
LXI. évf. 22. szám
Elsősegély-nyújtási verseny a Vöröskereszt adai szervezetében

A versenyzők akció közben - Csincsik ZsoltA Vöröskereszt hete alkalmából rendezték meg Adán a községi elsősegély-nyújtási versenyt nyolc általános iskolás és egy középiskolás csapat részvételével. A hattagú csoportok mindegyikének kilencféle munkaponton kellett helytállnia. A különféle sérü...

A versenyzők akció közben - Csincsik Zsolt

A Vöröskereszt hete alkalmából rendezték meg Adán a községi elsősegély-nyújtási versenyt nyolc általános iskolás és egy középiskolás csapat részvételével. A hattagú csoportok mindegyikének kilencféle munkaponton kellett helytállnia. A különféle sérülések ellátása, újraélesztés és elméleti kérdések megválaszolása mellett a csoportok kirakós játékokban, activityben és dartsban is összemérhették erejüket. A hét moholi és az egyetlen adai általános iskolás csoportot Kazi János, Kocsis Gábor, Farkas Sándor és Velez Teodóra készítette fel. Az adai, kanizsai és zentai szakemberekből álló bírálóbizottság döntése alapján a legjobbaknak járó díjat, az egy hónapra szóló medencebérletet az adai Fehér Petra, Viszmeg Evelina, Makra Tímea, Volford Diana, Balassa Krisztina és Vladimir Cvejanov alkotta S.O.S csoport vehette át. Ők a középiskolás csapattal együtt júniusban bemutatkozhatnak a tartományi megmérettetésen.
Második helyen a moholi Keresztespókok végzett, a harmadikon pedig a szintén moholi Ne minket hívj! csapat. Jutalmul a kanizsai és a topolyai elsősegélytáborba kaptak meghívást. A harmadik és a negyedik helyezett csoportok tagjai könyvjutalomban részesültek, és abban a lehetőségben, hogy ott legyenek a jövő évi Mit tudsz az egészségről? című rendezvény tartományi seregszemléjén.
Krizsán Vilmos, a Vöröskereszt adai szervezetének titkára elmondta: a Vöröskereszt hete alkalmából az általános iskolás diákok bevonásával gyűjtési akciót is szerveztek. Az adományok egy részét a nyári táborok és tanfolyamok szervezésére fordítják, a fennmaradó részből pedig a szervezet új épületrészének felújítási munkálatait tervezik megkezdeni. Az újjáépítést egyébként bárki támogathatja a jelképes 200--1000 dinár értékű ,,téglajegy' megvásárlásával.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..