Elsőáldozási emlékképek

Elsőáldozási emlékképek

A kalendáriumok június 23-át jegyeztek. Odakünn, fenyegető morajokat és jéggomolyokká sűrűsödött égi veszedelmet sodorva maga előtt a dél-bánsági szórványvidék felett újból készülődött az idő.

Odabent viszont, a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt torontálvásárhelyi római katolikus templomban négy legényke elsőáldozása történt. Az Úr 2019. esztendejében.


A szerző felvételei

Étkezés közben Jézus kenyeret vett a kezébe, megáldotta, megtörte és ezekkel a szavakkal adta tanítványainak: „Vegyétek, egyétek, ez az én testem!” Azután kezébe vette a kelyhet, hálát adott és ezekkel a szavakkal adta nekik: „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontok a bűnök bocsánatára…” (Mt 26,26—28)*

Ez az én parancsom: Szeressétek egymást, mint ahogy én szerettelek titeket. Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Már nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja mit tesz ura. Barátaimnak mondalak titeket, mert mindent tudtul adtam nektek, amit Atyámtól hallottam. (Jn 15,12—15)


*forrás: elsőáldozási emléklap 1974-ből

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Elsőáldozási emlékképek
Elsőáldozási emlékképek
Facebook

Támogatóink