home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Első és második hely Mártélyon
Tóth Tibor
2024.03.08.
LXXIX.. évf. 10. szám
Első és második hely Mártélyon

A palicsi Paligo Palus Ultramaratonklub versenyzői két érmet nyertek Mártélyon, a III. Mártélyi Keringő elnevezésű 6 órás ultramaratonon. A Horváth Dániel, Bukovec Gergő alkotta férfiváltó 74 km-rel az első helyen végzett, míg a Kádár Lara, Szekeres Lara, Sebők Csáki Tiana összetételű női váltó 69 km-t teljesítve a dobogó második fokára állhatott a Hódmezővásárhelytől 10 km-re fekvő városban.

Jánosi Elvira, a Paligo Palus Ultramaratonklub elnöke elégedett versenyzői teljesítményével, hiszen mindannyian nagyot futottak, és meglátszott az ulcinji edzőtáborban végzett munka.

— A 22 váltót felvonultató mezőnyben a fiúk két körrel megelőzték a második helyen beért csapatot, így szerezték meg az első helyet, míg a lányokkal kapcsolatban nem gondoltam, hogy beérnek a második helyre. A futam elején a harmadik helyen álltak, 20 perccel a 6 óra letelte előtt pedig, amikor újra megnéztem a helyezést, már a második helyen haladtak 2 perccel a harmadik helyen futó váltó előtt. Ekkor Kádár Larát küldtem pályára, aki szintén mindent beleadott, és egy körrel a bronzérmes csapat előtt hozta be a váltót. A következő versenyünk Tapolcán lesz, 6 órás ultramaratonon, valamint 50, 42, 21 és 13 km-en állhatnak rajthoz a versenyzők. Mivel a két verseny meglehetősen közel van egymáshoz, így Tapolcán Dániel és Kádár Lara maratont fut, Gergő félmaratonon próbál egyéni csúcsot dönteni, Tiana első 21 km-es versenyén indul, Szekeres Lara pedig a 13 km-es futamra készül — mondta Jánosi Elvira.


Fotók: Paligo Palus Ultramaratonklub

Kádár Lara számára nem volt különösebben nehéz a verseny, hiszen ő általában hosszabb távokon indul.

— Tetszett a rövid pálya és az is, hogy a váltóban gyakran váltottuk egymást. Tapolcán a maratont szeretném minél jobb idő alatt teljesíteni, meglátjuk, helyezésben ez mire lesz elég — mondta Kádár Lara.

Szekeres Lara egy kissé nehéznek találta a versenyt, de minden pillanatát élvezte. Tapolcán a 2., 3. hely megszerzését tűzte ki célul. Sebők Csáki Tiana nehezebb futamra számított, és elégedettséggel tölti el, hogy minden kört 5 percen belül teljesített. Tapolcán a félmaratont 2 órán belül szeretné lefutni. Bukovec Gergő nem gondolta, hogy megnyerik a versenyt, mert a futam alatt többször begörcsölt a lába, de a nehézségeket sikerült leküzdenie. A következő versenyen a félmaratont 1 óra 38 perc alatt szeretné teljesíteni, ami új egyéni csúcs is lenne számára. Horváth Dánielnek is nagyon tetszett a mártélyi verseny, Tapolcán is szeretne hasonlóan jól teljesíteni.

A tapolcai verseny után Kádár Lara április 6-án a gyepükajáni Backyard Ultramaratonon indul, majd két májusi verseny után, június első hétvégéjén Palicson rendezik meg az országos ultramaraton-bajnokságot, melynek a Paligo Palus Ultramaratonklub lesz a házigazdája.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..