home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Elrajtolt a XV. Református Zenei Fesztivál (RZF)
Martinek Imre
2018.05.25.
LXXIII. évf. 21. szám
Elrajtolt a XV. Református Zenei Fesztivál (RZF)

Helyszíni tudósítóinktól

A korábbi esztendőktől eltérően az idei RZF-nek már úgynevezett nulladik napja is volt május 24-én.

Az együvé tartozás jegyében folyó rendezvény első színfoltja Michael Harrisnek, az edinburghi St. Giles-székesegyház orgonistájának és zenei vezetőjének koncertje volt, melyet az érdeklődők a lipótvárosi (V. kerület), pontosabban a Hold utcai református templomban követhettek.

A reformáció 500. évfordulójára felújított fővárosi Bach orgonán előadott esti hangverseny valójában szerves része volt a március 25-e és május 27-e között megtartandó, Protestáns Tavasz, 2018 elnevezésű programsorozatnak is. Ez utóbbi a Budapest — Németajkú Evangélikus-Református Egyházközség Protestáns Fórumának szervezésében valósult meg. Az Egyesült Királyságból érkező művész hangszeres bemutatkozása előtt az egybegyűlteket Böszörményi Gergely, az RZF létrehívója és elhivatott mozgatója is köszöntötte. Hangsúlyozva a folyamatos adakozási lehetőséget is, melynek keretében a fesztivál teljes bevételét az idén is Kárpátalja mélyszegénységben élő magyarságának megsegítésére kívánják fordítani.

A ráhangolódás napját a ferencvárosi (IX. kerület) Bakáts téren fellépő Ismerős Arcok zenekar kora esti koncertje tette teljessé.

(Folytatás következik)


Tekintse meg az esemény képgalériáját is, Martinek Imre és Györffi Réka felvételeit:

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..