home 2024. július 18., Frigyes napja
Online előfizetés
Elrajtolt a Virtuózok új évada a Dunán!
MTVA
2016.04.20.
LXXI. évf. 16. szám
Elrajtolt a Virtuózok új évada a Dunán!

A Tinik korcsoport elődöntőjéből 9 versenyző jutott tovább a középdöntőbe, akik közül négynek a zsűri egy-egy tagja már közvetlenül a produkció után átadta a biztos továbbjutást jelentő hegedűt.


A Tinik korcsoport elődöntőjéből 9 versenyző jutott tovább a középdöntőbe, akik közül négynek a zsűri egy-egy tagja már közvetlenül a produkció után átadta a biztos továbbjutást jelentő hegedűt.

Az idei Virtuózokra közel kétezren jelentkeztek, és nemcsak Magyarországról, hanem Európa számos más országából is. Április 15-én a Duna közszolgálati csatornán a 13-17 éves korosztály, vagyis a tinik mutatták meg tehetségüket, akik közülük kilencen jutottak tovább a középdöntőbe, ahol már egy kamarazenekar várja őket közös muzsikálásra.

A mostani adásban a Virtuózok öt zsűritagja közül négy adta oda a virtuózszobrot - ami tulajdonképpen egy kis hegedű - egy-egy olyan versenyzőnek, aki az előadásával a legjobban lenyűgözte. Az a versenyző tehát, aki megkapta ezt a szobrot automatikusan továbbjutott a középdöntőbe. Miklósa Erika szívét már az első versenyző úgy megérintette, hogy hegedűvel jutalmazta. Bácsy-Schwartz Zoltán így biztosan ott lesz a középdöntőben. Kesselyák Gergely szívét produkciójával elrabolnia Li Canqi-nak sikerült. Batta András a tizennégy esztendős Oláh Ernőnek ítélte szobrát, míg Némethy Attila Wendler Enikőt ajándékozta meg az automatikus középdöntőbe jutással. Szenthelyi Miklós a Virtuózok történetében először megtartotta a szobrot az április 15-i adásban.

A többi hely odaítéléséről a zsűri a nap végén döntött. Visszavonultak, és közösen kiválasztották, hogy a sok tehetség közül, kik azok, akik a szobortulajdonosok mellett még bejuthat a középdöntőbe.

A tinik korosztályából végül kialakult a végleges középdöntős csapat. Szoborral jutott tehát tovább: Bácsy-Schwartz Zoltán, Li Canqi, Wendler Enikő és Oláh Ernő. A zsűritagok közös döntése alapján a középdöntőbe jutott még:Kökény Tamás, Petres Lajos Tamás, Kiss Benedek Máté, Székely Anna Lilla és Jónás Dániel.

Tartsanak velünk a jövő hét pénteken is, amikor a kicsik, azaz a 6-12 évesek mutatkoznak be!


A nyitókép Bohn Márton felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..