home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Először játszott egymás ellen egy testvérpár
Tóth Tibor
2016.06.11.
LXXI. évf. 23. szám

Labdarúgó-Európa-bajnokság: Albánia–Svájc 0:1 (0:1)

A-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Albánia–Svájc 0:1 (0:1)
Lens, Stade Bollaert-Delelis. Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol).

Góllövő: Schär (5.)

ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, T. Xhaka (Gace, 62.), Roshi (Cikalleshi, 74.), Abrashi, Lenjani – Sadiku (Gashi, 82.).

SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, Dzemaili (Frei, 76.), G. Xhaka – Shaqiri (Fernandes, 88.), Seferovic, Mehmedi (Embolo, 62.).

Különös pikantériája volt a találkozónak, hiszen mindkét oldalon több kerettag a másik nemzet válogatottjában is szerepelhetne, a svájciak 23-as keretében hat, albán származású játékos kapott helyet. Az Eb-történelem során először játszott egymás ellen egy testvérpár. Az albánoknál Taulant Xhaka másfél évvel fiatalabb fivérével, a svájci színekben futballozó Granittal nézett farkasszemet. Már az 5. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja, miután Shaqiri beadására Berisha kapus nagyon rosszul jött ki, Schar pedig a kapuba bólintott. Néhány perccel a félidő vége előtt az albánok tíz emberre fogyatkoztak, ugyanis a csapatkapitány Cana elcsúszott, a saját tizenhatosa előtt a földön fekve beleütött a labdába, a kiállítás után elvégzett svájci szabadrúgásból pedig Dzsemaili a kapufát találta el. A temérdek kihagyott svájci helyzet majdnem megbosszulta magát, miután a hajrában a csereként beállt Gashi egyedül vezette a labdát a svájci kapura, de Sommer bravúrral hárított.


A 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság menetrendje: http://goo.gl/nsrWEG

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..