home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Elődöntő volt Csókán
SZABÓ László
2005.12.06.
LX. évf. 49. szám
Elődöntő volt Csókán

Csókán tartották meg a VI. Vajdasági Suliszínház Fesztivál egyik döntőjét. Fellépett a ludasi Ludas Matyi Művelődési Egyesület gyermek színjátszó csoportja a Bolond Pista című magyar népmese-feldolgozással, Vörös Imelda rendezésében, a noszai Hinga Magyar Művelődési Egyesület Szőcs Boldizsá...

Csókán tartották meg a VI. Vajdasági Suliszínház Fesztivál egyik döntőjét. Fellépett a ludasi Ludas Matyi Művelődési Egyesület gyermek színjátszó csoportja a Bolond Pista című magyar népmese-feldolgozással, Vörös Imelda rendezésében, a noszai Hinga Magyar Művelődési Egyesület Szőcs Boldizsár: Tündér Ilona című mesejátékával, a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola Manók nevű csoportja Móra Ferenc: Sosemvolt király bánata című mesejátékkal, melyet Bakator János írt színpadra.
Az előadásokat végigkísérő bírálóbizottság tagjai úgy döntöttek, hogy a ludasi gyerekek képviselhetik a legjobban a Vajdasági Suliszínház Fesztivál gálaműsorán a gyermekszínjátszás pillanatnyi helyzetét, a torontálvásárhelyiek december 10-én Magyarittabén, az anyanyelvápoló vetélkedő döntőjén léphetnek fel, míg a noszai kisszínjátszóknak egy újabb megmérettetésen kell bizonyítaniuk a rátermettségüket.
Fellépési szándékukat jelezték az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola színészpalántái is, de nem érkeztek meg, a csókai tanulók viszont nézői szerepkörben nagy odafigyeléssel izgulták végig a rendezvényt. A látottak alapján talán ők is kedvet kapnak a színjátszáshoz, hogy a legközelebbi elődöntőben már a helybeli csapatot is biztathassák az osztálytársaik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..