home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért
Szilágyi Edit
2023.11.28.
LXXVIII. évf. 47. szám
Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke és küldöttsége, Horgos, Magyarkanizsa, Törökkanizsa után az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben megtartott lakosági fórumon vett részt.

A megjelenteket Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke köszöntötte, kiemelve, hogy a vajdasági magyar közösséget Pásztor István hirtelen halála mélyen megsebezte, viszont Pásztor Bálint vállalta, mindent megtesz azért, hogy édesapja életműve folytatódjon.

Elnökünket elvesztettük, de a kampányban úgy járunk el, ahogyan ő tenne, és büszke lehetne ránk – mondta Juhász Bálint, a Prosperitati ügyvezetője. – Történelmi pillanat előtt állunk. A politikai erőnket december 17-én kovácsoljuk úgy, hogy minden szinten jól szervezett magyar érdekképviselet legyen. Felszólalásában kitért a felújított iskolákra, a nyertes pályázatokra, beruházásokra, Magyarország kormányának újabb pályázataira, valamint arra, hogy a szervezet tevékenységéhez minden esetben a közösség támogatása szükséges.


Fotók: dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Dr. Pásztor Bálint köszöntve a zsúfolásig megtelt színházteremben összegyűlteket, megosztotta örömét, hogy utasbarát menetrenddel elindult a vonat Szeged és Szabadka között. Kiemelte, az Orbán Viktor miniszterelnökkel kötött megegyezést, a lehetőséget, hogy mindenről beszélhessenek. Említette a határátkelőket, Horgos 2-őt, az újabb pályázatokat, amelyek a kistermelőknek kedveznek.

–Magyarország kormánya mellettünk és mögöttünk áll. Az együttműködés és fejlődés lehetősége adott, ha van egy erős érdekképviseleti szervezetünk, mint amilyen a VMSZ. A VMSZ elismert politikai partner lehet a vajdasági, illetve a szerbiai parlamentben. Nehéz időket élünk, egységet és erőt kell mutatnunk, a VMSZ mögött éreznünk a közösséget. Sokat jelent a szavazatok száma. Békére van szükségünk, stabil, egyenrangú partnerségre, erőre, egységre, akaratra, bölcsességre – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint és kitért a magyarok és szerbek közötti kölcsönös tiszteletre is.

Főhajtással emlékezik Pásztor Istvánra, aki a választási harc közepén hagyott itt bennünket. Hálásak vagyunk neki, munkásságáért, melynek az üzenete az összetartozásról szól – emelte ki Lázár János, magyarországi építési, közlekedési és infrastruktúrával megbízott miniszter, aki ígéretet tett, hogy az anyaország nem hagyja cserben a vajdasági magyarokat. Mindenkit arra biztatott, menjen el szavazni és a hatos számot karikázza be. Figyelmeztetett, a politika betegsége az apátia, és jobb egy vita, mint a passzivitás. Aki a szavazás helyett otthon marad, az ellenfélre adja le a voksát. A mesterséges határokat akadály-mentesíteni kell, ipari beruházásokra van szükség, ehhez viszont a közlekedés korszerűsítése is elengedhetetlen. Mindent meg kell tenni azért, hogy a megélhetés kényszere ne szólítsa el innen a polgárokat, mert Vajdaságban születni és élni kell.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..