home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Elmarad a vajdasági Tanyaszínház idei turnéja
MTI
2020.06.26.
LXXV. évf. 26. szám
Elmarad a vajdasági Tanyaszínház idei turnéja

Komédiával készült volna 43. évadára a vajdasági Tanyaszínház, ám a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, hogy az idei turné elmarad.

A szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint Magyar Attila, a Tanyaszínház vezetője közölte: szerettek volna vidámságot vinni az emberek mindennapjaiba, de nem kockáztathatják, hogy az összezártság, a próbák és az utazások ideje alatt a produkcióban részt vevő több mint húsz ember egészsége veszélybe kerüljön, illetve azt sem, hogy az a több mint tizenhatezer néző, amely évről évre követi az előadásokat, fertőzésveszélynek legyen kitéve.
Magyar Attila kiemelte: nem biztos, hogy minden idei rendezvényüket törlik, de a nyári, 27 állomásos turné biztosan elmarad.
A vajdasági Tanyaszínházat 1978-ban alapították, korábban csacsifogattal, ma már traktorral járja a vajdasági falvakat. Magyar Attila korábban elmondta, gyakran bírálják őket, amiért már nem szamárháton közlekednek, de szerinte ma már ez igazán elavult lenne, inkább igyekeztek a technológiai fejlődéseket felhasználva átmenteni a vándorszínház eszméjét a 21. századba. Olyan helyekre mennek, ahol nincs alkalmas terem a kőszínházak előadásainak befogadására. A Kárpát-medencében egyedülálló társulat vendégszerepelt már a szlovéniai Muravidéken, Horvátország magyarlakta településein és Magyarországon is. 2018-ban Magyar Örökség-díjjal tüntették ki.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..