home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Elkezdődött a tavasz
Balázs Zita
2024.03.20.
LXXIX.. évf. 12. szám
Elkezdődött a tavasz

Március 1-jén kezdődött el a naptári tavasz, ma, március 20-án pedig a csillagászati tavasz is. Ez a nap egyúttal a Halak csillagjegy utolsó napja.

A csillagászati tavasz első napja mindig a nap-éj egyenlőség napján van. Az idén a tavaszi nap-éj egyenlőség március 20-án hajnali 4 óra 6 perckor volt. Ez a dátum azonban változó lehet március 20-a és 21-e között. Azért változhat, mert a földi év nem pontos többszöröse a földi napoknak. E miatt a pici eltérés miatt kellett bevezetni a szökőnapot is. Még egy fontos dátum márciusban az utolsó vasárnap, mely az idén 29-én lesz. Ekkor van a tavaszi óraállítás, amikor hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az óramutatókat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..