home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Elkészült a VMSZ koalíciós szerződési tervezete
Pannon RTV
2024.02.21.
LXXIX. évf. 8. szám
Elkészült a VMSZ koalíciós szerződési tervezete

A tervezet minden olyan fontos beruházást és fejlesztést tartalmaz, amely a vajdasági magyarságnak fontos lehet, és ezzel a dokumentummal bármikor tárgyalhatnak a Szerb Haladó Párttal – fogalmazott dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádióban.

A VMSZ megbízott elnöke elmondta, várhatóan köztársasági és tartományi szinten is megújítják a koalíciót. A vajdasági magyar politikus arról is beszélt, hogy a magyar kormány jelentős beruházásokat tervez a térségben, ami a határon túli, vajdasági magyarokat is érintheti.

Szegeden lesz például egy kínai elektromos autógyár. Nem kell Magyarországra költözni ahhoz, hogy Szegeden dolgozhassunk, mert már rendelkezésünkre áll a Szabadka–Szeged vasútvonal, és a Horgos 2 közúti átkelő is egész napos nyitva tartással üzemel, remélhetőleg március 20-a után is – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

A köztársasági és a tartományi parlament megalakult, a Vajdasági Magyar Szövetség pedig már elkészítette a koalíciós szerződésének tervezetét, hogy kész dokumentummal álljon elő, amikor megkezdődnek a tárgyalások a Szerb Haladó Párttal – erről is beszélt dr. Pásztor Bálint. Kiemelte, reményei szerint hamarosan megkezdődnek a koalíciós egyeztetések, majd később felállhat a kormány, köztársasági és tartományi szinten is.

Március másodikán lesz Zentán a VMSZ tisztújító közgyűlése. Dr. Pásztor Bálint megerősítette, amennyiben támogatják, vállalni fogja a pártelnöki tisztséget.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..