home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Elisabeth, Diótörő és Rudolf
(Kép és szöveg: re)
2011.05.11.
LXVI. évf. 19. szám
Elisabeth, Diótörő és Rudolf

Szombaton tartották meg Szabadkán a tavaly beharangozott Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny elődöntőjét. A Jadran Színpadon ezúttal 14, zeneileg képzett versenyző vett részt Szerbiából és Magyarországról.A szabadkai születésű, Grammy-díjas zeneszerző, Lévay Szilveszter nevével...

Szombaton tartották meg Szabadkán a tavaly beharangozott Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny elődöntőjét. A Jadran Színpadon ezúttal 14, zeneileg képzett versenyző vett részt Szerbiából és Magyarországról.
A szabadkai születésű, Grammy-díjas zeneszerző, Lévay Szilveszter nevével fémjelzett nagyszabású énekverseny igen színvonalasra sikeredett. Csodás dalokat, musicaleket hallhattunk a szinte már profinak számító előadók tolmácsolásában. A Nemes Nagy Anita énektanárnő, énekesnő és korrepetitor, Mezei Zoltán, a szabadkai Népszínház magyar társulatának igazgatója, színművész és Alenka Ponjavić operaénekesnő összetételű zsűri végül négy versenyzőt juttatott tovább a június 29-én és 30-án megrendezendő középdöntőbe.
A nemzetközi énekverseny szervezője a budapesti Operettszínház, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ, valamint a szabadkai Népszínház magyar társulata.
Az elődöntő kimondottan jó hangulatú, kiválóan megszervezett volt. A zsűrivel egyetemben a közönség is megcsodálhatta az előadásokat, szurkolhatott a versenyzőknek, akik kizárólag musicaleket adhattak elő. Így lesz ez a középdöntőben is, amikor már a nemzetközi versenyben részt vevő európai és ázsiai országok továbbjutói is fellépnek majd. A döntőre július 1-jén, a palicsi Nyári Színpadon kerül sor, a legjobb húsz versenyző méri majd össze az énektudását.
A zsűri nevében az elődöntőt Nemes Nagy Anita értékelte. Elmondta: örömére szolgál, hogy képzett énekesek jelentkeztek a versenyre.
* Egy kicsit féltem attól, hogy a Megasztárhoz hasonló tehetségkutató versenyek hatására olyanok is jelentkeznek majd, akik nem ide valók. Szerencsére nem így lett, az itt fellépők mindegyike rendkívül tehetséges énekes. Nagyon nehéz dalokkal, meglepően képzett hanggal érkeztek a fellépők, erős mezőnynek lehettünk fültanúi. Amit mindenképpen szem előtt kell tartani: a musical rendkívül jó énektudást, nagyon sok stilisztikai megoldást és lehengerlő színpadi fellépést igényel. Az ilyen tehetséges és zeneileg képzett fiataloknak kellenek a mostanihoz hasonló kihívások, hogy megmutassák magukat, és a hibáikból tanulva továbbfejlődhessenek.
A zsűri egyöntetű véleménye alapján a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny középdöntőjébe a következők jutottak be: Mirna Radulović (Szabadka), Kovács Éva (Csóka), Milena Moravčević (Belgrád) és Tóth Jonatán (Szeged). A szegedi Kovács Anita és az orosházi Nagy Krisztina az ún. remény-ágon jutott tovább, vagyis amennyiben a középdöntőre valamely külföldi résztvevő nem jön el, ők léphetnek a helyükbe.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..