home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Elindul az első, a változókorra felkészítő életmód csatorna
2023.09.07.
LXXVIII. évf. 36. szám
Elindul az első, a változókorra felkészítő életmód csatorna

A menopauzát megelőző évek és maga a változókor még mindig alig kutatott és kezelt téma. A felkészítés és a tünetek kezelése pedig egyáltalán nem kap figyelmet az egészségügy részéről. Pedig a változókor az egyetlen életszakasz, ahol a hormonális változások végérvényesen megváltoztatják a nők szervezetének működését. Ez a természetes élettani folyamat sok buktatót rejt az egészségügyi kockázatok miatt, illetve a pszichére, a libidóra és az idegrendszerre gyakorolt hatásai tekintetében egyaránt. Éppen ezért indul el a helloklimax® program életmód csatornája, amely felvilágosítással és konkrét tanácsokkal támogatja a nőket a felkészülésben, valamint a klimaxos tünetek okainak megértésében és kezelésében.

Évente nagyságrendben másfélmillió nőt érint a menopauza hazánkban, és szinte minden nő tapasztal magán legalább néhány tünetet.

Az egészségügyi ellátórendszer nincs felkészülve a menopauzális tünetek kezelésére, és az állapot kapcsán kialakuló betegségek okainak feltárása, a tömeges felvilágosítás és a változókori élethelyzetek iránti érzékenyítés pedig teljességgel hiányzik. A klimax még mindig tabutéma, így a nők legtöbbször házipraktikákkal próbálják meg az életminőségüket rontó tüneteiket enyhíteni. Ezek a házimódszerek ideig-óráig akár javíthatnak is a menopauza tünetein, de azok viszonylag rövid idő után még erőteljesebb formában visszatérhetnek.

Mivel a nők nem értik pontosan, hogy mi zajlik a szervezetükben menopauza előtt és a menopauza beálltát követően, ezért nem is tudnak érdemben felkészülni a változásokra.

- A saját érdekükben muszáj végre megérteniük a nőknek, hogy a menopauza egy összetett folyamat, ami a szervezet teljes működésére kihat, és végérvényes változásokat eredményez. Ezekre a változásokra pedig érdemes előre felkészülni, hogy a lehető legkönnyebben át tudjon állni a szervezet egy újfajta, mégis kiegyensúlyozott működésre. Sokan nem tudják, hogy a menopauza ugyan nem betegség, de számos kritikus betegség forrása lehet, ha elhanyagolják a tüneteket, és nem tárjuk fel időben azok okait, és nem szüntetjük meg őket - mondja Koch Mária, a helloklimax® program alapítója.

A csatorna mindazokhoz szól, akik figyelmét fel kell kelteni a saját fizikai és mentális egészségük megőrzésének fontossága iránt, akik dezinformáltak a menopauzális egészség témakörében, akik keresik a hiteles tájékozódási forrásokat életmód és egészség témában, akik számára fontos, hogy képben legyenek a testük változásaival, akik fejlődni szeretnének, önismeretük, testtudatosságuk terén, akiket érdekel a pro-aging azért, hogy megőrizzék nőiességüket és egészségüket a menopauza alatti és utáni évtizedekben is.

Az adások azokat is érdemben megszólítják, akik kíváncsiak, mi történik velük életük második szakaszában, és szeretnének ezekre a változásokra felkészülni, illetve akik számára fontos, hogy legyőzzék a női szerepekkel és társadalmi elvárásokkal kapcsolatos tabukat. A csatorna mindazokhoz a fiatalokhoz és férfiakhoz is szól, akik szeretnék jobban megérteni anyjukat, párjukat, munkatársukat, barátjukat, azaz, a változásban lévő nőt!

A helloklimax® program életmód csatornáján mélyinterjúkat láthatnak elsősorban orvosokkal és terapeutákkal. A szakemberek adásról-adásra tárják fel a változókor egy-egy fontos szakaszát, a lehető legtöbb hiteles információ átadásával.

- Igyekszünk a változókorral kapcsolatos témákat részletesen feldolgozni és kibeszélni a szakértőkkel. Kíváncsi, hiteles és tabudöntögető lesz a csatornánk, amelyre már fel lehet iratkozni, így biztosan nem marad le senki a hasznos és ingyenes tartalmakról - emeli ki Ferencz Gabi, szerkesztő-műsorvezető.

Az adásokat szeptember 12-től kéthetente kedden láthatják az érdeklődők a helloklimax program életmód csatornáján a Youtube-on, illetve hallgathatják a közismert podcast csatornákon, de elérhető lesz a program központi weboldalán, a helloklimax.hu oldalon is.

Az első 10 adás extra meglepetéseket is tartogat, mert olyan közismert vendégek is elmondják a saját tapasztalataikat, akik a nők élethelyzetének, önbizalmának és önbecsülésének javításán és a körülöttük burjánzó tabuk ledöntésén dolgoznak, illetve maguk is megtapasztalták, mit jelent átesni a menopauzán, akár súlyos betegségekkel is nehezítve ezt az életszakaszt. A vendégek között lesz többek között Tallós Rita, színművész-rendező, aki a Menopauza című darab egyik főszereplője, továbbá Semjén Nóra „Anyakivan” és Tomán Szabina.

A helloklimax® program az első menopauza ellátást nyújtó program Magyarországon.

A programban orvosok és terapeuták segítségével esnek át kivizsgáláson a nők, és kapják meg azokat a kezeléseket, melyek segítenek a tünetek enyhítésében és megszüntetésében.

A programban nagy hangsúlyt fektetnek az ingyenes felvilágosításra és tanácsadásra. Zárt intim csoportjukban is témaszakértők adnak válaszokat a felmerülő kérdésekre pontosan azért, hogy elkerüljék az egyes laikus csoportokban kialakult dezinformációk életminőséget rontó hatását.

Vállalati programjukban jelenleg 22 000 munkavállaló számára segítenek megvalósítani a nyílt és tabumentes kommunikációt, hogy a változókorban lévő nők empatikus és elfogadó környezetben teljesedhessenek ki a munka világában is.

A programról és az adásokról bővebb információk itt érhetők el: www.helloklimax.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..