home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Elhunyt Horváth Emma (1936–2024) tanárnő
2024.01.04.
LXXIX. évf. 1. szám
Elhunyt Horváth Emma (1936–2024) tanárnő

87 éves korában elhunyt Horváth Emma tanárnő.

Az általános- és a középiskolát Szabadkán végezte, majd 1962-ben Zágrábban angol-francia szakos tanári oklevelet szerzett. Több szabadkai középiskolában – Egészségügyi Középiskolában, a Svetozar Marković Gimnáziumban, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban – tanított, leginkább angol és latin nyelvet, egy időszakban pedig magyart, mint környezetnyelvet is.


Fotó: Szabó Attila

Számos összeállítást készített és rendezett az Életjel élőújság számára, illetve több előadást rendezett az Életjel keretében működő Kosztolányi Dezső Irodalmi Színpadon. Jelentős az Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Körben kifejtett munkássága, versmondással, a vers népszerűsítésével, versmondók felkészítésével foglalkozott.

Horváth Emma Szabadka Város Pro Urbe-díjasa, 1985-ben Bodrogvári Ferenc-különdíjat, 2001-ben Radnóti-díat, 2009-ben Magyar Életfa Díjat, 2016-ban Vajdasági Művészeti Díjat, 2018-ban Külhoni Magyarságért Díjat érdemelt ki.

Forrás: Pannon RTV, Vamadia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..