home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Elhunyt Gyarmati József (1951–2023)
2023.08.06.
LXXVIII. évf. 31. szám
Elhunyt Gyarmati József (1951–2023)

Gyarmati József 1951-ben született. 1973-tól 2006-ig volt a Magyar Szó  újságírója, szerkesztője. 2003-ban, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének megalakulásakor, őt választották meg a szakmai szervezet első elnökének.  

2018-ban a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete Gyarmati Józsefnek, a Magyar Szó akkor már nyugalmazott újságírójának és szerkesztőjének ítélte oda az Életműdíjat. A díj kapcsán jelent meg, hogy az elismerés olyan kollégának jutott, aki csaknem harminchárom évig szolgálta a vajdasági magyar tájékoztatás ügyét, és mindvégig hű maradt anyalapjához. Az ünnepségen a betegsége miatt sajnos nem tudott jelen lenni, de levélben köszöntötte a résztvevőket és kívánt nekik további sikeres munkát. 

– 1973. október 1-től 2006. december 13-ig voltam a Magyar Szó munkatársa. Ez alatt az idő alatt szinte minden munkahelyen eltöltöttem legalább néhány hónapot, de volt, ahol éveket, lapszerkesztőként egy egész évtizedet is. Közben voltam cikkíró, kommentátor, parlamenti tudósító, szerkesztő, rovatvezető, hajnali szerkesztő, deszk-főnök és így tovább. Örülök, hogy ott lehettem a Magyar Szó életének minden fontosabb eseményénél – vallotta egy 2014-es interjúban.

Arról, hogy szerinte milyen a jó újságíró, ezt nyilatkozta:

– Az újságíró esetében legfontosabb a tájékozottság. Ezért kell elolvasni minden hírt, meghallgatni, megnézni minden híradót, még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy mindenről mindent tudunk. Minden hírben van valami új, apró részlet, ami esetleg fontos lehet. A jó újságcikk az, amelyből elolvasás után látszik, hogy a szerzője legalább tízszer többet tud, mint amit itt leírt.

Fájó szívvel búcsúzunk kedves kollégánktól. Isten veled Gyarmati József, nyugodj békében.

Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője, a Vajdasági Magyar Újságírók egyesületének alelnöke

Fotó forrása: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..