home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Elhelyezték az újvidéki Covid-kórház alapkövét
Pannon RTV
2021.04.28.
LXXVI. évf. 17. szám
Elhelyezték az újvidéki Covid-kórház alapkövét

Várhatóan szeptember elejére épül fel az új covid-kórház Újvidéken. Az alapkövet ma helyezte le Aleksandar Vučić szerb államfő, Igor Mirović, а tartományi kormány elnöke és Miloš Vučević, Újvidék polgármestere.

Az új kórház kapacitása 600 fekvőhely lesz, a koronavírus-járvány elmúltával pedig be fog kerülni az általános egészségügyi ellátás rendszerébe.

Batajnica és Kruševac után Újvidék a harmadik szerbiai város, ahol új kórház épül. Az építési költségekre 4 milliárd dinárt szán a köztársaság, a kommunális felszerelést és infrastruktúrát pedig a város fedezi 250 millió dinárból.


Fotó: Pannon RTV/Bognár Róbert

A kórház Újvidék szerémségi oldalán, az úgynevezett Mišelukon épül. Miután működésbe lép, várhatóan tehermentesíti a Vajdasági Klinikai Központot, ahol tavaly március óta kezelik a koronavírus által legsúlyosabban érintetteket. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke hangsúlyozta, hogy 5-6 évvel ezelőtt elkezdődött a diagnosztikai berendezések beszerzése is, ami által felkészültebben várták be a járványt.

Jelenleg Vajdaságban 170 fekvőhely van az intenzív osztályokon, ehhez ad még majd hozzá 220-at a most épülő kórház. Aleksandar Vučić szerb államfő kiemelte, hogy lassan várható a járványügyi intézkedések enyhítéséhez szükséges a tömeges immunizáció is.

Az ünnepélyes alapkőletételnél jelen volt Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter, Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..